Dette sier Høie om sommerferien

Helseminister Bent Høie (H) ber folk planlegge ut ifra om det blir mulig å reise innenlands i sommer hvis gjenåpningsplanen holder.

Helseminister Bent Høie (H). Foto: Gorm Kallestad / NTB
Helseminister Bent Høie (H). Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Fra og med onsdag kan fullvaksinerte ha nærkontakt med ikkevaksinerte, men anbefales fortsatt ikke å reise innenlands. Det vil imidlertid forandre seg etter hvert, mener statsråden.

– Det ligger i gjenåpningsplanens trinn 2 og 3 at det vil bli lettelser knyttet til reiser, det er egentlig det man kan forholde seg til, sier Høie til NTB, på spørsmål om hvordan folk skal planlegge sommerferiene.

Helseministeren har gjentatte ganger uttalt at planen er å komme til trinn 2 i gjenåpningen av det norske samfunnet i andre halvdel av mai.

Han håper også at gjenåpningen og vaksineringen går såpass godt i Norge og resten av Europa at reiselivet vil oppleve sesongen de på mange måter gikk glipp av i 2020.

Mesteparten av Europa har sommerferie i august, og det er i august og utover høsten at de fleste europeiske turistene reiser til Norge.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer