Dette må du unngå å gi til kjæledyret ditt i jula

Dette må du unngå å gi til kjæledyret ditt i jula

Kan forårsake alvorlige forstoppelser og tarmskader.

(upublisert) Opprettet


Høytiden er synonymt med god mat. Det er mange til bords og mye hygge, og da er det fort gjort at noen sniker en liten godbit ned på gulvet til hunden eller katten. Uten at det er spesielt smart.

– De får oppkast og/eller diaré. De mister jo mye væske, og klarer ikke å spise maten de skulle ha spist fordi de blir kvalme og ikke orker mat. Da blir helsen deres svekket, sier veterinær Åstorp til NRK.

Det beste er å holde seg til vanlig fôr


Mange lurer kanskje på hva man kan by på til familiens beste venn på fire ben, og når julen nærmer seg får flere dyreklinikker spørsmål om nettopp dette.

– Det er viktig å gradvis introdusere ny mat, men fet mat bør unngås, forteller veterinær Inga Friedl til Trønder-Avisa.

Rester av ribbe og pinnekjøtt kan, i tillegg til magetrøbbel, inneholde bein og forårsake alvorlige forstoppelser og tarmskader.


Sjokolade er noe av det farligste man kan gi til en hund. En hel plate kan koste liv, og noen biter konfekt kan gjøre den alvorlig syk.Gi klar beskjed til gjestene


Mye av dette er sikkert gammelt nytt for mange dyreeiere, men for de som nettopp har fått seg kjæledyr er det viktig å sette seg inn i hva som er bra og hva som er dårlig. Det kan også hende at barn gir hunden eller katten feil mat, eller voksne gjester som selv ikke eier dyr.

Derfor er det viktig å gi klar og tydelig beskjed til middagsgjester om de ikke skal snike dyret en godbit under bordet.

Dette skal du IKKE gi dyrene  • Bein fra fisk og fugl (Kan forårsake kvelning).

  • Sjokolade og andre ting med kakao (Inneholder giftstoffer)

  • Druer og rosiner (Kan føre til nyreskader).

  • Kaffe og andre ting med koffein (Giftig for hjertet og nerver).

  • Rå potet (Kan være giftig).

  • Sukker (Kan føre til fedme, tannproblemer og diabetes).

  • Varmebehandlede ben (Fare for at småben skader hunden).

  • Xylitol (finnes bla. i tygis) (Kan være svært farlig fordi hunden kan få dramatisk lavt blodsukker og gå i sjokk).
Kilde: Dogmag.no


 

Legg til sol_no på SnapChat

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer