Vis mer

Dette lurer Norge på om partilederne

Når vi søker på nettet er vi nådeløse med våre politikere. Her er det vi googler mest om partilederne.

(upublisert) Opprettet
Hvilken partileder har sagt nei til «Paradise Hotel», hvem lurte vi på om var død og hvilke politikere sjekker vi vekten på? Nordmenn er nådeløse når vi gjør research om partilederne.

Sol.no har gått gjennom hva nordmenn leter etter i jakten på mer informasjon om våre toppolitikere. Vi har brukt funksjonen Google Autocomplete til å få et innblikk i hvilke ord folk har brukt mest. På den måten har vi kunnet titte inn i søkestrømmen til befolkningen.

Autocomplete er ikke eksakt vitenskap. Prediksjonen er basert på hvor fersk og hvor populært et søk er relatert til et navn. Sånn sett er det en akkumulert trendbilde av hva andre har søkt på i det siste.

Vår gjennomgang har vist seg å være overraskende lærrerik om våre politikere. De fleste har fått med seg Jonas Gahr Støre sine omstridte hedgefondsinvesteringer. Men visste du at hans formue i perioder har økt med sju millioner kroner i året?

Eller visste du at Trine Skei Grande er så overvektig at hun ikke får helseforsikring og derfor ønsker å endre reglene for forsikringsselskapene? Visste du at Rasmus Hansson ikke selv kjører miljøbil og at Knut Arild Hareide takker Harald Eia for mye av sin popularitet?

Klikk på hver enkelt politiker nedenfor for å se hva vi søker på og lese alle svarene.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.