Dette lurer alle på om Trygve Slagsvold Vedum

Hva er greia med latteren til Trygve Slagsvold Vedum?

Dette lurer alle på om Trygve Slagsvold Vedum
(upublisert) Opprettet
Sol.no har gått gjennom hva nordmenn leter etter i jakten på mer informasjon om våre toppolitikere. Vi har brukt funksjonen Google Autocomplete til å få et innblikk i hvilke ord folk har brukt mest. Dette lurer folk på om:

Trygve Slagsvold Vedum kone


Sp-lederen er gift med Cathrine Wergeland. De har døtrene Johanna og Mathea sammen.

- Jeg er veldig heldig, for jeg har to jenter og Cathrine, sa han til Nettavisen tidligere i år.

(FOTO: Sara Johannessen, NTB Scanpix)(FOTO: Sara Johannessen, NTB Scanpix)

Trygve Slagsvold Vedum latter


Foruten politikken og danseferdighetene, er den smittende latteren noe av det Slagsvold Vedum er mest kjent for. Ifølge P1-programmet «Utakt» minner latteren til Trygve Slagsvold Vedum om lyden av en alpakka som har seksuelt samkvem. I kjent stil, tok Vedum det hele med et smil.

- Jeg har vært på Stortinget i 12 år og jeg tror jeg aldri har ledd så godt som jeg har gjort de siste fem minutta, sier Slagsvold Vedum til NRK.

Den unike latteren har ført til at politikeren var i dommerpanelet da VGTV kåret Norges beste latter i 2016.


Trygve Slagsvold Vedum gård


I 2005 overtok Slagsvold Vedum familiegården Bjørnby på Ilseng i Stange kommune. Han drømte tidlig om å bli bonde som sin far og bestefar, og kombinerer nå stortingsjobben med gårdsarbeid.

- Jeg har litt hjelp, også leier jeg bort litt jord. Men jeg må gjøre noe sjøl, for det er en del av meg. Det er nesten meditasjon.

Gården har Ilseng fengsel som nærmeste nabo, og Vedum forteller at de innsatte ofte var på gården for å jobbe da han var barn.

- Siden vi bodde ved fengselet, så pigget fangene dekk på låven vår. Jeg har vokst opp med fengselsfugler rundt meg, bokstavelig talt. Det er egentlig ganske trivelig, forteller han til Nettavisen.

Trygve Slagsvold Vedum og Marit Slagsvold


Marit Slagsvold er gift med Ap-leder Jonas Gahr Støre. Hun og Støres barn har samme tippoldefar som Trygve Slagsvold Vedum. Sp-lederen har fortalt Aftenposten at han har møtt Marit ved flere anledninger. Han kjenner ikke henne privat, men kjenner godt til hennes forfedre.

– Min kones slekt og Trygves morsslekt har samme aner på Hedmarken, rundt Slagsvold gård, forklarer Jonas Gahr Støre til Aftenposten.

Slagsvold-navnet stammer fra Stange i Hedmark.

Les om andre partilederne her:
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer