Dette lurer alle på om Rasmus Hansson

Hvilken bil kjører han?

Dette lurer alle på om Rasmus Hansson
(upublisert) Opprettet
Sol.no har gått gjennom hva nordmenn leter etter i jakten på mer informasjon om våre toppolitikere. Vi har brukt funksjonen Google Autocomplete til å få et innblikk i hvilke ord folk har brukt mest. Dette lurer folk på om Rasmus Hansson (Miljøpartiet de Grønne).

Rasmus Hansson bil


Har Miljøpartiet De Grønnes talsmann bil - og i så fall, hvilken bil har han? Ikke et unaturlig spørsmål å stille seg. I en Aftenposten-artikkel fra mai i år, svarte Rasmus Hansson følgende:

– Til hverdags reiser jeg stort sett kollektivt og sykler. Bilen vår, en eldre Toyota RAV, går på 100 prosent biodrivstoff. Når jeg bytter den ut, vil jeg bytte til en helt utslippsfri bil.

VG omtalte SUV-kjøpet i 2015. Avisen gjorde et poeng ut av at Hansson tidligere hadde uttalt at det hadde vært flaut å snakke med VG dersom han kjørte SUV.

- Vi bor på en skogsvei som først spiste en elbil og så truet med å spise opp en hybrid, så vi byttet til bruktbil, forklarte Hansson til VG og la til at det er helt greit å få litt kjeft for valget av bil.

Rasmus Hansson kone


Hansson er gift med Britt Hveem og har tre barn. I 2015 skrev VG at Hansson og hans nåværende kone var blant de første som kom utenbys til Alta-aksjonen i 1979 for å demonstrere. De var begge biologistudenter og opptatt av miljøkampen.

(FOTO: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix)(FOTO: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix)

Rasmus Hansson bor


Slik presenteres Hansson på MDGs egne nettsider: Han er fra Oslo og bor i dag på Muren i Bærum sammen med kone, hunden Smilla og fem høns i hagen. Han vokste opp sammen med moren i en leiegård på Thune i Oslo på 1960-tallet.

Rasmus Hansson MDG


Rasmus Hansson har vært MDG-talsmann siden 2014. Han har vært innvalgt på Stortinget fra Oslo siden 2013, og er partiets første stortingsrepresentant. I år er han MDGs førstekandidat i Akershus.

Les om de andre partilederne her:
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer