Dette lurer alle på om Bjørnar Moxnes

Hva svarte Bjørnar Moxnes til Paradise Hotel-forespørselen?

Dette lurer alle på om Bjørnar Moxnes
(upublisert) Opprettet
Sol.no har gått gjennom hva nordmenn leter etter i jakten på mer informasjon om våre toppolitikere. Vi har brukt funksjonen Google Autocomplete til å få et innblikk i hvilke ord folk har brukt mest. Dette lurer folk på om Bjørnar Moxnes (Rødt):

Bjørnar Moxnes familie


Bjørnar Moxnes vokste opp i et velstående nabolag på Nordstrand i Oslo. Men bak Moxnes-familiens gjerder var det proletarer, skriver Dagsavisen. Moren jobbet på gamlehjem og var politisk bevisst, og faren var kommunist og jobbet i transportbransjen.

Bjørnar Moxnes kone


Bjørnar Moxnes er gift med Kjerstin Aukrust, førsteamanuensis i fransk litteratur og område­kunnskap. De har to barn.

Aukrust uttalte i 2014 at paret er nøyaktige på likestilling i hjemmet.

- Vi kjører et 50/50-regime. Hvis jeg merker at skittentøyskurven er full, men husker at jeg tømte den sist, da sier jeg til han at det er hans tur, fortalte Kjerstin til TV2.no.

Bjørnar Moxnes villa


Det vakte oppsikt da Rødt med Moxnes i spissen arrangerte «rikingsafari» til villastrøkene på Oslos vestkant foran stortingsvalget i 2013. Stuntet falt ikke i god jord blant beboerne på Slemdal. «Moxnes bor jo ganske bra selv også», poengterte en av naboene overfor Aftenposten.

I forbindelse med «rikingsafarien» skrev Aftenposten i 2013 at Moxnes selv bodde i en villa med en den gang anslått verdi på mer enn 15 millioner. Avisen skrev videre at Moxnes og søsteren arvet en liten andel i barndomshjemmet hver da farmoren gikk bort.

I 2013 leide Moxnes en del av huset av sine foreldre. - Vi betaler 7000 pluss strøm, som er under markedsleie, sa Rødt-lederen den gang.

I et ferskt intervju med A-magasinet forteller Moxnes at det i dag bor 11 personer i huset, og at det var salg av hestekjøtt som finansierte familievillaen. Farsslekta var slaktere og solgte hestekjøtt på Youngstorget fra midten av 1800-tallet.

Bjørnar Moxnes Paradise Hotel


Bjørnar Moxnes svarte på direkte spørsmål gjengitt hos NRK P3 at han en gang ble spurt om å være med i Paradise Hotel. Han svarte:

– Vi fikk brev til kontoret der jeg ble spurt om jeg ville delta. Jeg svarte at hvis partiet vedtar at jeg skal stille opp, så gjør jeg det. Det skjedde heldigvis aldri. Jeg er mer «down to earth» enn det der, sa Moxnes til NRK.
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer