- Dette kommer til å bli tøft

LO og NHO er forberedt på tøffe lønnsforhandlinger når de møtes hos riksmekleren fredag. Likevel ønsker partene helst å komme til enighet.

NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid og LO-leder Peggy Hessen Følsvik møter pressen i forbindelse med meklingsstart fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB
NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid og LO-leder Peggy Hessen Følsvik møter pressen i forbindelse med meklingsstart fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

– Når vi møtes sammen med Riksmekleren er det vilje til løsning fra begge parter, men dette kommer til å bli tøft, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

Fredag møtes YS, LO og NHO hos Riksmekleren i et siste forsøk på å lande årets lønnsoppgjør.

LO vil ha høyere lønn for sine medlemmer. De mener prisveksten de siste årene har spist opp lønnstilleggene som er forhandlet fram, og at flere arbeidstakere har dårligere kjøpekraft.

– Klarer vi ikke komme til enighet er vi også godt forberedt på å ta i bruk de kampmidlene vi har. Men målet vårt er å komme til enighet med et resultat begge parter kan være passe fornøyd med, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

NHO mener på sin side at bedriftene har ulik lønnsevne, og at dårlige økonomiske tider ikke legger til rette for en stor lønnsvekst nå.

– Vi må forberede oss på alt, men vi må lande et lønnsoppgjør som er tilpasset den økonomiske situasjonen i norske bedrifter, sier Almlid.

Meklingsfristen er midnatt natt til søndag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer