Dette gjelder for bruken av munnbind nå

Du må fortsatt belage deg på å bruke munnbindet en stund til. Munnbindpåbudet videreføres nemlig tross nye lettelser regjeringen varslet tirsdag.

Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB
Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB Vis mer
Publisert

På pressekonferansen tirsdag kveld kom det fram at påbudet om bruk av munnbind på offentlig sted, ikke er en av lettelsene regjeringen kommer med i denne omgangen.

Dette gjelder for bruken av munnbind nå:

* Påbud om bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde minst 1 meter avstand i butikker, kjøpesentre, serveringssteder, kollektivtransport, taxi og innendørs stasjonsområder. Påbudet gjelder også for ansatte med mindre det er tatt i bruk fysiske barrierer.

* Det er ikke krav til munnbind mens man sitter ved et bord på serveringssted eller på arrangement mens man sitter på en fast tilvist plass.

* I arbeidslivet er det en anbefaling om munnbind dersom det ikke er mulig å holde avstand, med mindre det er tatt i bruk fysiske barrierer som bruk av skillevegger eller lignende.

* Det anbefales at husstandsmedlemmer og tilsvarende nære av en bekreftet smittet bruker munnbind innendørs på offentlige steder og unngår store sammenkomster og arrangementer i 10 døgn etter nærkontakten. Ved symptomer bør man holde seg hjemme og teste seg.

Regjeringen følger dermed opp anbefalingene fra FHI og Helsedirektoratet.

Helsemyndighetene har samtidig varslet at smitteverntiltakene kan trappes ned gradvis i løpet av kort tid.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer