Dette fikk amerikanerne til å sperre opp øynene på t-banen

Kraftige reaksjoner på sosiale medier.

Dette fikk amerikanerne til å sperre opp øynene på t-banen
(upublisert) Opprettet


Mange amerikanere sperret øyene opp idet de gikk inn på t-banen i New York mandag. Både seter og vegger var dekket med nazistiske symboler og design tilknyttet Det japanske imperiet.

Det er riktignok gigantselskapet Amazon som står bak, og meningen med det hele er å reklamere for den nye TV-serien "The man in the high castle".

Mange har ytret seg kritisk på sosiale medier og bilder som dette, tatt av journalist Marisa Kabas, blir spredt på Twitter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)Passasjer Ann Toback sier til Gothamist, nettstedet som først omtalte saken, at hun synes det hele var ubehagelig.

- Halvparten av setene i vognen min hadde nazistiske insignier inni det amerikanske flagget, mens resten hadde et japansk flagg inspirert av andre verdenskrig-designet, sier hun og legger til:

- Så jeg hadde ett valg: Og jeg valgte å sitte på nazisymbolet fordi jeg ikke ønsket å stirre på det under hele turen.

Ørnen var et nazisymbol som ofte ble sett sammen med hakekorset under andre verdenskrig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

(FOTO: Amir Levy / SipaUSA / NTB scanpix)

Amazon har også fått flere organisasjoner på nakken. Anti-Defamation League New York, som på norsk kan oversettes til "Ligaen mot krenkelse", gikk hardt ut mot PR-stuntet.

- I TV-programmet forklares det at dette er forestillingen om at USA er kontrollert av Hitler og man forstår sammenhengen. Men når man går ombord på toget og ser det amerikanske flagget sammen med nazisymboler blir det frastøtende fordi sammenhengen ikke kommer klart nok frem, sier ADL-direktør Evan Bernstein og fortsetter:

- Denne reklamen treffer noe som er svært følsomt for mange. 

Adam Lisberg, talsmann for kollektivtransport-selskapet MTA, mener reklamen er helt innenfor.

- Med mindre du tror Amazon reklamerer for en nazistisk invasjon, så oppfyller det reklame-kravene våre. Dette er PR for et TV-program, understreker han til Gothamist.

Reklamen finnes blant annet på "The S-Line" som går mellom Times Square og Grand Central.Legg til sol_no på SnapChat

 
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer