Dette får dyrene i greske dyrehager gjennom hetebølgen

Med den fjerde hetebølgen på en måned i Hellas, har dyreparken Attica utenfor Aten valgt å fôre dyrene med isblokker med innfryst mat.

En ringhalelemur slikker i seg frossen frukt fra en dyrepasser i dyreparken Attica i en forstad til den greske hovedstaden Aten. Også dyrene lider under de voldsomme hetebølgene. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB.
En ringhalelemur slikker i seg frossen frukt fra en dyrepasser i dyreparken Attica i en forstad til den greske hovedstaden Aten. Også dyrene lider under de voldsomme hetebølgene. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Isblokkene skal hjelpe dyrene med å bedre takle den voldsomme varmen på opp mot 40 grader.

– Generelt sett påvirkes dyrene av varmen som på samme måte som mennesker, sier dyrepasser Antonis Balas.

De fryste isblokkene inneholder både kjøtt, bein og frukt og dyrene slikker på isen og innånder den kalde luften mens de spiser.

Tiembe, en 15 år gammel angolsk løve, får i seg en kald frokost med biter av rått kjøtt i en isblokk i dyreparken Attica utenfor Aten. På den måten blir også dyrene avkjølt under den kraftige hetebølgen sør i Europa. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB.
Tiembe, en 15 år gammel angolsk løve, får i seg en kald frokost med biter av rått kjøtt i en isblokk i dyreparken Attica utenfor Aten. På den måten blir også dyrene avkjølt under den kraftige hetebølgen sør i Europa. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB. Vis mer

Varmebølgene og de påfølgende brannene i Hellas har også påvirket dyrelivet, og på Rhodos, der tusenvis av turister har blitt evakuert fra flammene, har rundt 2.500 dyr og bikuber gått tapt.

I dyreparken utenfor Aten har man tatt imot både en brannskadd hjort og flere skilpadder med brannskader fra Rhodos.

I løpet av lørdag er det ventet at temperaturen i Hellas kan komme opp i hele 42 grader lokalt flere steder.

En brannskadd hjort fra Rhodos får hvile og behandling i dyreparken Attica utenfor Aten. Over 2.500 dyr og bikuber har gått tapt i brannene på Rhodos. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB.
En brannskadd hjort fra Rhodos får hvile og behandling i dyreparken Attica utenfor Aten. Over 2.500 dyr og bikuber har gått tapt i brannene på Rhodos. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB. Vis mer
Den fire år gamle brunbjørnen Lotus koser seg med en isblokk med fryst frukt. Mens temperaturen i flere deler av Hellas er ventet å komme opp i 42 grader i løpet av lørdagen, blir dyrene i dyreparken Attica utenfor hovedstaden Aten avkjølt med frossen mat. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB.
Den fire år gamle brunbjørnen Lotus koser seg med en isblokk med fryst frukt. Mens temperaturen i flere deler av Hellas er ventet å komme opp i 42 grader i løpet av lørdagen, blir dyrene i dyreparken Attica utenfor hovedstaden Aten avkjølt med frossen mat. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB. Vis mer
De to dvergflodhestene Lizzy /til venstre) og Jamal, koser seg med frosne vannmeloner i dyreparken Attica utenfor Aten. Hetebølgen i Hellas fører til at dyrepasserne har brukt fantasien for å få kjølt ned dyrene, som også lider i den sterke varmen. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB.
De to dvergflodhestene Lizzy /til venstre) og Jamal, koser seg med frosne vannmeloner i dyreparken Attica utenfor Aten. Hetebølgen i Hellas fører til at dyrepasserne har brukt fantasien for å få kjølt ned dyrene, som også lider i den sterke varmen. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB. Vis mer

(©NTB)

Mer om