Dette er tiltakene kommunene med mest smitte må vurdere

I kommuner med mye koronasmitte kan det bli full skjenkestopp og full stans i breddeidrett for både barn og voksne.

Direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg sier kommunene med mye smitte nå ser på anbefalingene om nye smitteverntiltak. Foto: Lise Åserud / NTB
Direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg sier kommunene med mye smitte nå ser på anbefalingene om nye smitteverntiltak. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag varslet regjeringen strengere smitteverntiltak for hele landet, men de har også lagt fram tiltak som kommuner med høy smitte bør vurdere å innføre.

I ukesrapporten for uke 44 skriver Folkehelseinstituttet at det er smitteøkning i hele landet, men at Oslo, Vestland og Innlandet hadde flest tilfeller. I byene Oslo og Bergen jobber de hardt for å beholde kontrollen etter større smitteutbrudd.

– Her må vi også være oppmerksom på at det sannsynligvis vil komme betydelig strengere regler i Oslo- og Bergensregionen, sa helseminister Bent Høie (H) på pressekonferansen om nye tiltak torsdag.

Tiltak mot mye smitte

Blant tiltakene kommunene med mye smitte bør vurdere å innføre, er stans i breddeidretten, ytterligere restriksjoner for serveringssteder, for eksempel full skjenkestopp eller stenging klokken 22, ytterligere begrensninger i størrelsen på arrangementer og rødt nivå på videregående skoler. Rødt nivå innebærer mindre elevgrupper og alternative oppmøtetider.

De bør også vurdere å anbefale bruk av munnbind i taxi når det anbefales brukt i kollektivtransport, obligatorisk hjemmekontor, to meters avstand ved fysisk aktivitet innendørs, og å stenge eller begrense virksomheter og aktiviteter som har stort potensial for smittespredning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer