Annonse

Dette er superkjøttet du kan spise med god samvittighet

Derfor bør du spise reinsdyrkjøtt.



De fleste av oss begynner å bli klar for å innta julematen, og med det begynner vi også å planlegge hva som skal spises på nyttårsaften.

Og ifølge en undersøkelse YouGov gjorde for MatPrat, foretrekker 23 prosent av oss å spise reinsdyrkjøtt på nyttårsaften.

Se flere oppskrifter på SOLs matsider.

Aftenposten skriver i dag at superkjøttet har like mye omega 3 som torsk og er like magert som kylling. Forskere mener derfor du kan spise kjøttet med god samvittighet.

- Reinkjøtt inneholder mer vitamin B, jern, sink og selen enn lam, sau, svin og kylling. Det har også like høye nivåer av noen omega 3-fettsyrer som i krabbe, scampi, blåskjell, østers og torsk. Reinkjøtt har også bare to prosent fett, noe som gjør kjøttet like magert som kylling, sier Ammar Eltayeb Ali Hassan til avisa.

Forskning.no skriver at årsaken til at reinsdyrkjøttet er så sunt er fordi reinsdyret store deler av året er ute på milelange beiter, får mye fysisk aktivitet og spiser lav, lyng, urter og bær, som er proppfulle av antioksidanter.

SOL har derfor samlet 5 deilig oppskrifter på superkjøttet:


Se hvorfor du bør spise rein nederst i saken.





  1. Reinsdyrkjøtt til forrett


    Det er ikke bare til hovedrett reinsdyrkjøtt passer seg bra. Ifølge Matprat.no skal det passe ypperlig som forrett, særlig om du har fisk til hovedrett.

    Her kan du prøve deg på gravet reinsdyr med rugbrødchips og blåbærrømme, eller reinsdyrkjøtt med sopp, bjørnebær og nøtter.


  2. Reinsdyrfilet




    Kan passe like godt som en forrett som en hovedrett. Skal du servere det som en hovedrett kan du prøve denne oppskriften.

    Her får du nesten alt servert sammen: rødløkskompott, soppsaus, gulrotpuré, tyttebær og mandelpotetmos.




  3. Flatbiff av reinsdyr


    Flatbiff av rein er en mør og smakfull stykningsdel der kjøttet er nærmest krydret fra naturen sin side, skriver Matprat.no.

    Ifølge TV 2s oppskrift servers flatbiff av rein med Gulløye, persillerotmos og viltsaus.

    Men det passer også med bakte persillerøtter, rotfruktrösti og en fløyelsmyk tyttebærkrem.


  4. Reinsdyrstek


    Denne hovedretten passer perfekt til familiemiddager eller større selskap.

    Dette kan være et fantastisk alternativ til julematen eller når kun det beste er godt nok i menyen på nyttårsaften. Når den er perfekt stekt og servert med kremet viltsaus og smørstekte pærer, vil dette være middagen gjestene dine prater om i lang tid framover.


  5. Reinsdyrgryte




    Noe som heller aldri kan slå feil er den kjente gryteretten - som også passer ypperlig til å servere i selskap.

    Ifølge NRK.no kan du også prøve en kremet reinsdyrgryte, som passer godt i jula.


  6. Derfor bør du spise reinsdyrkjøtt:


    Hvis du hører at middagen din skal bestå av omega-3, omega-6, essensielle fettsyrer, lite fett og B12, så tror du sikkert at en tur i fiskedisken er den eneste løsningen, men det er det faktisk ikke.

    En fersk studie fra Universitetet i Tromsø viser at reinsdyrkjøtt er noe av det sunneste kjøttet du kan legge på tallerkenen, skriver Forskning.no.

    Ifølge Aftenposten skal det kun være positivt å spise reinsdyrkjøtt: 

    Det inneholder mye vitamin B og jern.

    Har høye nivåer av noen omega 3-fettsyrer som i krabbe, scampi, blåskjell, østers og torsk.

    Inneholder bare to prosent fett, noe som gjør kjøttet like magert som kylling.

    Det lille fettet som er i reinsdyrkjøtt, har en god fettsyrefordeling.

    I forhold til andre typer kjøtt inneholder det også mye antioksidanter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder