Dette er rekordene Haaland fortsatt jakter

Erling Braut Haaland er allerede Premier Leagues mestscorende i én sesong, men han har nok tid igjen til å toppe flere statistikker.

Erling Braut Haaland smilte bredt etter å ha slått Premier League-rekorden for antall mål i løpet av en og samme sesong. Foto: Martin Rickett / PA / AP / NTB
Erling Braut Haaland smilte bredt etter å ha slått Premier League-rekorden for antall mål i løpet av en og samme sesong. Foto: Martin Rickett / PA / AP / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag lobbet jærbuen inn sitt 35. ligamål og ble historisk i Manchester Citys 3-0-seier over Fulham. Ingen før ham har scoret så flittig i en og samme PL-sesong.

Bestenoteringen ble slått fem kamper før serieslutt. Haaland kan bruke de neste ukene til å pynte på tallet, men også hanke inn andre rekorder.

Dette er sesongstatistikker han fortsatt spiller om i ligaen:

* Flest målpoeng

* Flest hattrick

* Flest spillemål

Med sine sju assist står Haaland med 42 målinvolveringer i Premier League. Toppen er på 47, satt av Andy Cole (1993/94) og Alan Shearer (1994/95) da en sesong var på 42 kamper. I en serie på 38 runder har Thierry Henry rekorden (44).

Shearer banket inn fem hattick i 1995/96. Allerede i januar gjorde Haaland sin fjerde måltrippel i ligaen, men er siden blitt byttet ut de gangene han har luktet på et nytt hattrick.

Erling Braut Haaland er historisk etter scoringen mot West Ham. Nå er han tidenes mestscorende i Premier League. Vis mer

Haaland har scoret sju PL-mål fra straffemerket. Han er tre fulltreffere fra å tangere rekorden for antall scoringer i åpent spill (Mohamed Salah og Luis Suárez stoppet på 31).

Dette er Manchester Citys gjenværende seriekamper: Leeds (h), Everton (b), Chelsea (h), Brighton (b) og Brentford (b).

(©NTB)

Mer om