Petter Northug legger opp

Dette er Northug-øyeblikkene vi husker best

Hva er ditt beste minne med skikongen fra Mosvik?

Petter Northug iført gulljakke med sine 3 gull og to sølv medaljer fra ski-VM i Holmenkollen i 2011. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Petter Northug iført gulljakke med sine 3 gull og to sølv medaljer fra ski-VM i Holmenkollen i 2011. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter Northug (32) bekrefter at han er ferdig som langrennsutøver på toppnivå etter 12 år.

- Jeg merker at kroppen ikke tåler det samme kjøret, og hodet er litt mett. Dette er den beste løsningen for meg og det er et valg som jeg er glad for å ta nå, sier en tydelig preget Northug på en pressekonferanse i dag.

– Det har vært et eventyr. Jeg hadde en drøm som liten gutt om å bli en god skiløper, og jeg er stolt over det jeg har fått. Langrenn har vært livet mitt i mange år, og det er tøft å gi seg, men samtidig er det litt godt også.

Dermed er en stor skikarriere er over. 32-åringen som slo gjennom i 2006, har 13 VM-gull hvorav sju av dem individuelle. I tillegg står han med to OL-gull, 38 seire i verdenscupen og én triumf i Tour de Ski.

Skikongen hylles nå av rivaler, lagkamerater, skilegender og kommentatorer.

- Peter løftet interessen for langrenn i Sverige til et nytt nivå, og jeg kan bare takke for showet, Petter, sier Emil Jönsson til Dagbladet.

- Han har betydd enormt mye for sporten, og er i mine øyne kanskje den største skiløperen noen gang,. sier Anders Aukland til VG.

– Han har betydd utrolig mye for norsk langrenn og kanskje enda mer for internasjonal langrenn. Det er ingen tvil om at det her er en liten nedtur for langrenn, sier Oddvar Brå til NRK.

- Uansett hvor mye man har skjønt at det nærmet seg slutten, blir det sørgemarsj i sporet av å tenke på en langrennssport uten Petter Northug, skriver sportskommentator Leif Welhaven i VG.

Vi har samlet noen av skistjernens største øyeblikk gjennom karrieren. Hvilket er din favoritt?

VM i Oslo 2011, 50 kilometer

VM Oslo 2011, sprint

VM Sapporo 2007, stafett

Verdenscup Gällivare 2012, stafett

VM i Val di Fiemme 2013, 15 kilometer

VM i Falun 2013, 50 kilometer

VM i Oslo 2011, sprint

VM i Liberec 2009, stafett

Vis mer Vis mer

VM i Vancouver 2010, lagsprint

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer