Dette er noen av verdens verste kvinnelige seriemordere

Én av dem slipper ut neste år.Om du tar et dypdykk ned i historien om seriemordere, kan det virke som om det bare er menn som dreper. Men det er langt fra sannheten. I en en årrekke har damer forgiftet flere titalls personer, tatt livet av sin egen familie og gravd ned lik i hagen.

Kvinner dreper også.


SOL spesial er en historie i to deler:
Del 1: Norske Belle tok livet av over 40 mennesker

«The old lady killer»


(FOTO: Marco Ugarte, AP/ NTB Scanpix)

Barraza hadde en traumatisk oppvekst på landsbygda i Mexico. Moren var alkoholiker og skal angivelig ha byttet bort datteren til en mann i nabolaget mot tre bokser øl, skriver Side3. Nabomannen voldtok den lille jenta, og Barraza fikk fire barn med mannen.

For å hevne seg på sin mor, begynte hun å drepe. Mexicaneren plukket ut kvinner fra 60 år og oppover, vant deres tillit og kvalte eller slo ihjel ofrene. Når den kvinnelige wrestleren begikk sitt første drap er usikkert. Fra 2003 har hun blitt koblet til flere dødsfall, men noen anslår at hun begynte å drepe allerede på slutten av 90-tallet.

Barraza er en av Mexicos mest profilerte seriemordere. Hun ble arrestert 24. januar 2006, og soner nå 759 år i fengsel, melder BBC. Hun ble dømt for å ha drept 11 kvinner, men det faktiske tallet anslås å være opptil 40. Barrazas siste drap, i januar 2006, er det eneste hun har erkjent.

«Serial baby killer»


(FOTO: Ap / NTB Scanpix)

Ved å stadig vekke døende barn til livet igjen, ville sykepleier Genene Jones fremstille seg selv som en helt. Det ingen visste, var at det var Jones selv som forgiftet dem.

Akkurat hvor mange som ble offer for Jones' grusomheter er uvisst. Det anslås at hun drepte mellom 11 og 46 barn på sykehus og helseklinikker i Texas. Et av sykehusene destruerte alle papirer på Jones i frykt for et offentlig mareritt.

I 1985 ble hun dømt til 99 år i fengsel for ett drap og ett drapsforsøk, skriver Huffington Post. For å begrense overbefolkning i fengselet, skal den tidligere sykepleieren etter planen slippe ut i 2017.

«Drepte sine egne barn»


(FOTO: Ap / NTB Scanpix)

Åtte av Marie Noes ti barn ble offer for hennes grusomme handlinger. Alle døde av mystiske årsaker mellom 1949 og 1968 og ingen ble over to år. Sykehuset i Pennsylvania konkluderte med krybbedød, men sykepleierne bet seg merke i at moren ikke sørget over noe av barna.

Noes ektemann, Arthur, var uvitende om konas dobbeltliv. I 1958 fortalte han Daily News at de flyttet hver gang kona var gravid, i håp om at hellet deres skulle snu.

Tibarnsmoren ble arrestert av politiet 5. august 1999. Mot at hun sa seg skyldig i drapet på sine åtte barn, ble hun dømt til 20 år prøvetid hvor fem av årene var i husarrest, skriver Philly.com. Det har ikke blitt avdekket hvorfor Noe tok liv at barna sine, men det har senere kommet frem at hun lider av personlighetsforstyrrelser.

«Death house landlady»


(FOTO: Paul Sakuma, Ap/ NTB Scanpix)

11. november 1988 rykket politiet ut til 60 år gamle Dorothea Puentes hus. De avdekket en grusom hemmelighet. Politiet fant til sammen syv lik nedgravd i hagen til kvinnen.

Puente vokste opp sammen med sine alkoholiserte foreldre i California. De døde da hun var ung, og jenta måtte tidlig ta hånd om seg selv, opplyser Murderpedia. Som voksen leide Puente ut rom i huset sitt i 1426 F Street. Skrekkens hus i Sacramento har i senere tid blitt en turistattraksjon.

Rommet ble leid ut til eldre ressurssvake mennesker på trygd, skriver Nettavisen. Dette utnyttet Puente seg av. Før leieboerne rakk å hente posten, hadde hun allerede hevet sjekkene deres. På mystisk vis forsvant leieboer etter leieboer.

Puente ble dømt til livstid i fengsel for drapene på tre personer som leide rom av henne. Helt til sin død hevdet den eldre kvinnen sin uskyld, og påstod at leieboerne hadde dødd en naturlig død.

«Monster»


(Mary Evans Picture/ NTB Scanpix)
- Jeg hater mennesker, og kommer til å drepe igjen, skrev Aileen Wuornos i et brev til høyesterett i Florida.

En mannlig sex-kunde ble Wuornos' første offer og starten på en blodig mordtokt.

Etter en barndom preget av omsorgssvikt, dødsfall og mishandling, begynte hun tidlig å jobbe som prostituert, skriver Biography.com. Wuornos valgte ut ofrene sine langs motorveiene i Florida. 30. november 1989 plukket Richard Mallory opp feil prostituert.

Den 51 år gamle elektrikeren ble funnet dumpet i et skogsområdet 14 dager etter drapet. Wuornos hevdet hun skjøt ofrene i selvforsvar.

Wuornos er en av USAs mest profilerte kvinnelige seriemordere. Kort tid etter hun ble arrestert, solgte hun og advokaten rettighetene til historien til filmskapere. Det resulterte i Hollywood-filmen «Monster».

I 1992 ble Wuornos dømt for å ha drept seks menn. Da hun først ble fengslet, nektet hun for alt. Senere innrømmet hun å ha tatt livet av syv, men liket av det syvende offeret ble aldri funnet. Wuornos ble henrettet i Florida i 2002, skriver VG.

«Death row granny»


(FOTO: Ap/ NTB Scanpix)

Velma Barfield er langt fra den tradisjonelle bestemoren. Hun innrømmet å ha drept minst fire mennesker ved å putte gift i maten eller drikken deres. Det første offeret var Barfields egen mor. Motivet var penger og våpenet var arsenikk, skriver NY Daily News.

Amerikaneren hevdet at hun aldri mente å drepe noen, kun gjøre dem syke. 

Barfield vokste opp i en søskenflokk på ni i fattige kår i North Carolina. Hjemmet var preget av mishandling, og Barfield dro hjemmefra og giftet seg som 17-åring. Etterhvert ble hun avhengig av piller, og måtte finne nye metoder for å finansiere misbruket sitt.

Til tross for at Barfield innrømmet fire drap, antas det at hun kan være ansvarlig for flere dødsfall. Hun fikk dødsstraff i 1978 og døde 52 år gammel. Hennes siste måltid var Coca-Cola og ostepop.

«The giggling nanny»


(FOTO: Ap/ NTB Scanpix)

Nannie Doss drepte de som sto henne nærmest. Barna, moren, to søstre, barnebarnet og svigermoren var blant ofrene hennes.

Amerikaneren hadde lite skolegang og ble tidlig besatt av romantikk. Jakten på det perfekte ekteskapet, gjorde at Doss kvittet seg med fire ektemenn på utradisjonelt vis.

Ifølge Murderpedia forgiftet hun ofrene sine med arsenikk for og så stikke av med forsikringspengene. I mange år nektet Doss for å ha begått drapene hun var anklaget for. Men da hennes femte ektemann døde i 1954, la hun alle kortene på bordet.

Hun ble dømt til livstid i fengsel og døde av kreft i Oklahoma State fengsel 2. juni 1965.

«Gode meg»


(FOTO: Wikimedia Commons)

Maria Swanenburg fikk kallenavnet «Goede Mie», som betyr «Gode meg» fordi hun tok seg av barn og syke i nærmiljøet. Men det var langt fra det eneste den nederlandske kvinnen brukte tiden sin på.

Hennes egne foreldre ble Swanenburgs første ofre, skriver Side3. Før hun gikk løs på andre familier i det fattige området, drepte hun 16 av sine egne slektninger.

Som flere andre kvinnelige seriemordere, sikret også Swanenburg seg ofrenes livsforsikring. I årene mellom 1880 og 1883, forgiftet hun trolig 102 personer med arsenikk. De som ikke døde fikk kroniske helseproblemer.

Etterforskerne mistenkte at Swanenburg sto bak så mye som 90 drap, men var sikre på 27 av dem. «Gode meg» ble kun dømt for tre drap og måtte sone livstid i fengsel.

SOL spesial er en historie i to deler:
Del 1: Norske Belle tok livet av over 40 mennesker

Nysgjerrig på hva som kjennetegner en seriemorder? FBI har skrevet en studie om myter og hva seriemordere har til felles. Les studien her.

KILDER: The Guardian | BBCSide3 | Biography.com | Huffington Post | Murderpedia | Female serial killers | Pilly.com | Nettavisen | VG | NY Daily News | People | Gizmodo | The Lineup | Who2 | Resourses