Dette er landets mest populære arbeidsgivere

Over 8000 har felt sin dom. En ny undersøkelse kartlegger de mest attraktive arbeidsgiverne blant nordmenn.

Regionkontoret til oljeselskapet Equinor på Fornebu. Selskapet er blant landets mest populære arbeidsgivere. Foto: Frederik Ringnes / NTB
Regionkontoret til oljeselskapet Equinor på Fornebu. Selskapet er blant landets mest populære arbeidsgivere. Foto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Universum Norge har hvert år siden 2001 kartlagt de mest attraktive arbeidsgiverne blant yrkesaktive nordmenn.

Vinneren for mest attraktive arbeidsgiver innenfor økonomi- og ingeniørutdannede er Equinor. Rekrutteringsansvarlig i selskapet, Stian With mener det ikke er tilfeldig.

– Vi jobber strukturert og bevisst med å opprettholde popularitet, og selv om det vi gjør ser ut til å fungere, tar vi det ikke for gitt. De siste årene har vi blant annet hatt økt fokus på synlighet spesielt opp mot kandidater med IT-kompetanse, sier han til Aftenposten.

I fjor rekrutterte Equinor rundt 2600 personer globalt. Kampen om stillingene er hard, sier With.

Den mest attraktive arbeidsgiveren for IT-utdannede er Google, mens blant helseutdannede er Helsedirektoratet favoritten.

Blant de utdannet innenfor humaniora er Barne- og familiedepartementet den mest attraktive arbeidsgiveren, og hos jus-utdannede kommer politiet på topp.

Undersøkelsen besvart av 8400 personer i Norge med bakgrunn innenfor økonomi-, jus-, ingeniør-, IT- og humaniorastudier. Deltakerne har en snittalder på 35 år og har i snitt sju års erfaring fra arbeidslivet.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer