- Dette er ikke enkelt for Anniken

Nyutnevnt utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) var full av lovord om sin forgjenger Anniken Huitfeldt da han mandag ettermiddag overtok nøkkelen til kontoret.

Espen Barth Eide (Ap) fikk en god klem av Anniken Huitfeldt da hun overrakte nøkkelen til utenriksminister-kontoret på Victoria Terrasse i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Espen Barth Eide (Ap) fikk en god klem av Anniken Huitfeldt da hun overrakte nøkkelen til utenriksminister-kontoret på Victoria Terrasse i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg skjønner at dette ikke er enkelt for Anniken, svarte Eide på spørsmål fra pressen om han synes det er sårt at partikollegaen måtte gå av.

Statsminister Jonas Gahr Støre begrunnet delvis avgangen med habilitetssaken med Huitfeldts ektemanns aksjehandel.

– Jeg vil også si at jeg er veldig imponert over hvordan hun har stått på som utenriksminister helt til siste øyeblikk. Hun har vært på morgensendinger, midt på dagen, og kveldssendinger mellom alle telefonene til utenriksministre og presidenter, sa Eide.

– Det er slik i Norge at vi må alltid ha en utenriksminister. Nå er det meg, men for noen timer siden var det Anniken Huitfeldt. Og jeg må si at det står til stor ære hvordan hun har fokusert på jobben sin i denne perioden.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer