Dette er grunnen til at PST nå kaller IS for "Daesh"

Den Islamske stat (IS) hater navnet, og opplever det som en fornærmelse.PST har den siste tiden begynt å bruke betegnelsen «Daesh» om terrorgruppen Islamsk stat (IS), i følge VG. Dette er de lagt fra alene om.

The Guardian skriver at den australske statsministeren Tony Abbott har benyttet betegnelsen siden januar i år. Det samme gjør USAs utenriksminister John Kerry, og Frankrikes president François Hollande. Til og med hackergruppen Anonymous bruker navnet.

Årsaken er at de vestlige landenes allierte i Midtøsten ikke ønsker å gi terrorgruppen legitimitet ved å benytte ordene islamsk og stat.

Les også: Eksperter: Derfor blir noen terrorister


Les også: – Når du blir med i IS spør de: «Hvem vil være en martyr», så rekker folk opp hendene
Navnet "Daesh" er nok ganske ukjent for de fleste nordmenn, men det er navnet som benyttes i de fleste arabiske landene når terrorgruppen omtales.

«Daesh» er en vestlig variasjon av forkortelsen DAIISH som står for al-Dawla al-Islamiya fi Iraq wa al-Sham. Dette var terrorgruppens opprinnelige navn, som de nå ønsker å gå vekk fra, og de har gått så langt som å si at de «vil kutte av tungen til alle som bruker navnet offentlig.».

Grunnen er at Daesh ligner veldig mye på et annet arabisk ord som i følge Independent betyr «å tråkke ned og knuse», og i følge Storbrittanias ambassadør til Irak ligner det også på det arabiske ordet "Dawàish" som betyr "fanatiker som tvinger sine meninger på andre" - en beskrivelse som man kan si passer terrorgruppen godt.

Legg til sol_no på SnapChat