– Dette er den største nedgangen i medlemmer hos Den norske kirke

Flere nordmenn er med i tros- og livssynssamfunn utenfor Den norske kirke. Samtidig mistet Kirken rekordmange medlemmer i fjor.

Færre sliter kirkebenkene. Den norske kirke mistet 129.000 medlemmer i fjor. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Færre sliter kirkebenkene. Den norske kirke mistet 129.000 medlemmer i fjor. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Den norske kirke hadde på slutten av fjoråret 3.526.000 medlemmer. Det tilsvarer 65 prosent av befolkningen. Det var 129.000 færre enn året før.

– Dette er den største nedgangen i medlemmer hos Den norske kirke i løpet av ett år vi har målt i denne statistikken som går tilbake til 2005, sier førstekonsulent Andreas Østhus i Statistisk sentralbyrå (SSB).

Rundt 13 prosent av befolkningen i Norge, vel 700.000 personer, er medlem i et tros- eller livssynssamfunn utenfor Den norske kirke. Det er 20.000 flere enn året før.

Flest er medlemmer i kristne samfunn, vel 374.000 personer. Deretter kommer muslimske samfunn med 176.000 medlemmer. Nesten 107.000 er medlem i et livssynssamfunn, dette tallet omfatter stort sett medlemmer i Human Etisk Forbund.

Totalt er en stadig lavere andel av befolkningen tilknyttet et tros- eller livssynssamfunn.

– Tross oppgangen i antall medlemmer i tros- og livssynssamfunn utenfor Den norske kirke, er medlemsfallet hos Den norske kirke stor nok til at andelen av befolkningen som tilhører et tros- eller livssynssamfunn totalt sett faller. Denne andelen tilsvarer nå 78 prosent, sier Østhus.

Andelen døpte i Den norske kirke lå på 48 prosent av dem som ble født i 2021. Dette er en økning fra 2020 da tilsvarende andel var 45 prosent.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer