Beste skrekkfilmer

Dette er de beste skrekkfilmene

Om du er på utkikk etter en kvaliteteskrekkfilm finnes det utallige å velge mellom. Her er topp fem ifølge brukerne på IMDb.

Janet Leigh som Marion Crane i "Psyko". Foto: Gettyimages/Bettmann/Bettmann Archive.
Janet Leigh som Marion Crane i "Psyko". Foto: Gettyimages/Bettmann/Bettmann Archive. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten har for fult meldt sin ankomst og det kan for mange bety hjemmekvelder med en god film. En sen mørk kveld og en skrekkfilm er for mange en viktig del av vinterhalvåret. Her er de fem beste skrekkfilmene ifølge IMDB-brukerne.

«Psyko»

"Psyko" kom ut i 1960 og ligger på topp på listen til IMDb over skrekkfilmer. Foto: Filmplakat
"Psyko" kom ut i 1960 og ligger på topp på listen til IMDb over skrekkfilmer. Foto: Filmplakat Vis mer

Filmen «Psyko» har en rating på 8,5 hos IMDb. Filmen er en klassiker fra 1960 regissert av Alfred Hitchcock. Filmen handler om Marion Crane som svindler 40.000 dollar arbeidsgiveren hennes klienter. Hun havner på rømmen og ender opp på Bates Motel som drives av den tilsynelatende uskyldige Norman Bates.

«Ondskapens Hotell»

"The Shining" på norsk "Ondskapens Hotell" med Jack Nicholsonog Shelley Duvall kom først ut i 1980. FOTO: Moviestore/REX via NTB
"The Shining" på norsk "Ondskapens Hotell" med Jack Nicholsonog Shelley Duvall kom først ut i 1980. FOTO: Moviestore/REX via NTB Vis mer

Filmen «Onskapens Hotell» har en rating på 8,4 hos IMDb. Filmen er klassifisert som en av de beste skrekkfilmene gjennom tidene. Den kom først ut i 1980 og regissert av Stanley Kubrick. Vi møter en familie hvor mor, far og sønn som flytter inn på et hotell som er forlatt for vinteren. Hotellets historie er mørk og det påvirker spesielt psyken til faren.

«Alien: Den 8. passasjer»

Alien: Den 8. passasjer er nummer tre på listen til IMDb. Foto: 1979 Paramount HE.
Alien: Den 8. passasjer er nummer tre på listen til IMDb. Foto: 1979 Paramount HE. Vis mer

Filmen «Alien: Den 8. passasjer» har en rating på 8,4 hos IMDb. Filmen er regissert av Ridley Scott og kom ut i 1979. Filmen handler om mannskapet på romskipet Nostromo som mottar en ukjent overføring som et nødanrop. Da dette skjer blir en av mannskapet angrepet av en mystisk livsform som gjør at de fleste kommer til å angre på at de i det hele tatt stod opp.

«Tumbbad»

"Tumbbad" er en skrekkfilm blandet med fantasi, skrekk og drama. Foto: Pressebilde
"Tumbbad" er en skrekkfilm blandet med fantasi, skrekk og drama. Foto: Pressebilde Vis mer

Filmen «Tumbbad» er ratet til 8,3 hos IMDb. Filmen kom ut i 2018 og er regissert av Rahi Anil Barve, Anand Gandhi og Adesh Prasad. Filmen er en mytisk historie om en gudinne som har skapt hele universet. Handlingen tar en brå vending når mennesker bygger et tempel til hennes førstefødte.

«The Blue Elephant»

"The Blue Elephant" er en mystisk, dramatisk skrekkfilm som kom ut i 2014. Foto: Pressebilde
"The Blue Elephant" er en mystisk, dramatisk skrekkfilm som kom ut i 2014. Foto: Pressebilde Vis mer

«The Blue Elephant» er regissert av Marvan Hamed og kom ut i 2014. Den er ratet til 8,1 på IMDb. Filmen handler om legen Dr. Yehia, en psykoterapeut som jobber med å behandle psykisk syke kriminelle. En dag viser det seg å være bestevennen hans som er en av pasientene. På veien til å forsøke å hjelpe vennen finner han seg selv på vei ned i kaninhullet.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer