Dette er de 6 verste flykrasjene i 2015

Over 600 mennesker har mistet livet i år.
 1. 31. oktober 2015: Et russisk passasjerfly styrtet på Sinai


  (FOTO: Balkis Press / NTB scanpix)

  I helga styrtet et russisk passasjerfly med 224 passasjerer på Sinai.

  BBCs reporter i Kairo forteller at flyet skal ha styrtet 50 km fra El Arish flyplass i det piloten prøvde å nødlande, skriver Dagbladet.

  Flyet tilhører det russiske flyselskapet Kogalymavia, som flyr under navnet Metrojet. Det var på vei fra Sharm el-Sheikh, sør på Sinai-halvøya i Egypt til St. Petersburg.


  Ingen av de 224 passasjerene om bord overlevde, og foreløpig tyder det meste på at årsaken er teknisk svikt, rapporterer etterforskerne.


  Bergens Tidende skriver at flyet forsvant fra radaren 23 minutter etter avgang fra feriebyen, og at de fleste om bord skal ha vært russiske solturister.


 2. 16. august 2015: Passasjerfly med 54 personer forsvant i Indonesia


  (Indonesisk redningsteam leter etter mennesker. FOTO: STR / NTB scanpix)

  ATR 42-flyet til Trigana Air Service forsvant fra radaren i dårlig vær ti minutter før det skulle lande i Oksibil i det fjellrike området etter en reise fra Jayapura.

  Ifølge Aftenposten var det 44 voksne og fem barn blant passasjerene på flyet, i tillegg til et mannskap på fem. Alle var indonesiske statsborgere.

  VG skrev også at flyet hadde pengesedler til en verdi av 3,9 millioner kroner. De offentlige midlene ble fraktet av fire kurerer og var ment for fattige familier.

  Avisa skriver videre at Trigana Air Service er et lite flyselskap som kun flyr innenriksruter i Indonesia. Selskapet har stått på EUs svarteliste siden 2007, noe som innebærer at det vurderes som for utrygt til å fly i Europa.


 3. 30. juni 2015: Et Hercules-fly krasjet i Medan, Indonesia


  (FOTO: AP Photo / Binsar Bakkara / NTB scanpix)

  Det siste tiåret har indonesiske militærfly vært involvert i seks ulykker som har krevd menneskeliv, skrev Aftenposten i sommer, da nok et militært transportfly styrtet.

  Ifølge VG krasjet Hercules-flyet bare to minutter etter takeoff. Flyet, som styrtet i den indonesiske byen Medan, hadde over hundre passasjerer.

  141 mennesker omkom, opplyste politiet i landet. 19 av de døde befant seg på bakken der flyet styrtet.

  Ifølge nyhetsbyrået Reuters, skriver flere medier at piloten skal ha bedt om å returnere på grunn av tekniske problemer.


 4. 24. mars 2015: Flyet som styrtet i Provence i Sør-Frankrike


  (Etterforskere jobber på krasjområdet. FOTO: AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/ NTB scanpix)

  150 personer mistet livet etter at et Airbus A320-fly, på vei fra Barcelona til Düsseldorf, styrtet i Provence i Sør-Frankrike.

  Flyet gikk fra nesten 40.000 fot til under 10.000 fot på under ti minutter.

  Det ble senere kjent at andrepilot, Andreas Lubitz (27), skal han ha styrtet flyet med 150 mennesker om bord i døden med vilje.

  NRK skrev at Lubitz stengte førstepiloten ute fra cockpiten før han styrtet flyet i en fjellvegg i Sør-Frankrike.

  Etterforskningen har også vist at han hadde søkt på selvmordmetoder og undersøkt hvordan døren inn til cockpit kunne stenges. Han øvde også på nedstigning på nedturen fra Düsseldorf til Barcelona den dagen flyet styrtet på vei tilbake til Tyskland.

  Ifølge NRK var han hos 41 forskjellige leger i løpet av fem år, men at ingen slo alarm, selv om de mente at han var for syk til å fly.


 5. 9. mars 2015: Helikopterkollisjon i Argentina


  (Et av vrakene etter helikopterulykken. FOTO: AFP PHOTO / Ismael Fuentes Navarro / NTB scanpix)

  Minst ti personer mistet livet da to helikoptre krasjet i La Rioja-provinsen nordvest i Argentina i mars tidligere i år, melte Reuters.

  Åtte franskmenn og to argentinere ble drept da to helikoptre krasjet i luften. Ifølge TV 2 var det deltakere i den franske versjonen av realityshowet «Dropped» som befant seg i helikoptrene.


 6. 4. februar 2015: Motorene sviktet før flystyrt på Taiwan


  (FOTO: AP Photo / TVBS / NTB scanpix)


  Sjokkvideoen
  av flyet som styrtet i en elv i februar, rystet en hel verden.


  Ifølge Aftenposten var flyet under ett år gammelt og ulike modeller i ATR 72-serien har vært involvert i minst 14 ulykker de siste 20 årene, der til sammen nærmere 300 mennesker har mistet livet.

  Flyet, som var av typen ATR 72-600, fra flyselskapet TransAsia styrtet i en elv kort tid etter å ha tatt av fra flyplassen i Taipei på Taiwan.

  Pilotene på flyet GE-235 skal ha varslet «Mayday, mayday» to minutter etter takeoff, hvor de skal ha meldt om maskinproblemer. Da var flyet bare fem kilometer fra flyplassen det tok av fra.

  43 av 58 personene om bord omkom.

  Det kom senere fram i etterforskningen at begge motorene på TransAsia-flyet sviktet før det styrtet.


Kilder: Dagbladet, VG, Bergens Tidende, Aftenposten, VG, VG, Aftenposten, NRK, VG, NRK, TV 2, The Guardian, Aftenposten.