Oxford Languages:

Dette er årets ord

«Rizz» er årets ord, ifølge Oxford Languages, som står bak den anerkjente ordboken Oxford English Dictionary.

Ordet «Rizz», som beskriver noen som har evnen til å sjarmere andre lett, er kåret til årets ord av Oxford Languages, som står bak den anerkjente ordboken Oxford English Dictionary. Foto: Caleb Jones / AP / NTB
Ordet «Rizz», som beskriver noen som har evnen til å sjarmere andre lett, er kåret til årets ord av Oxford Languages, som står bak den anerkjente ordboken Oxford English Dictionary. Foto: Caleb Jones / AP / NTB Vis mer
Publisert

«Rizz» beskriver noen som har evnen til å sjarmere andre lett. Ordet er en forkortelse for «karisma» og kan også bety at man har draget. Dersom man har mye «rizz» betyr det at man lett vekker andres interesse uten mye anstrengelse.

Ordet har også sjarmert ordsmedene i Oxford University Press (OUP), en britisk tungvekter når det kommer til det engelske språk.

– Språkekspertene ved OUP har valgt «rizz» til årets ord fordi det er et interessant eksempel på hvordan språk kan formes og deles i fellesskap, før det blir plukket opp av flere mennesker, står det i kunngjøringen mandag.

Ordet danket ut blant annet «beige flag», «swiftie», «prompt» og «situationship» i kampen om førsteplassen.

(©NTB)

Mer om