Forskjellen på de ulike strømmetjenestene

Dette er alle strømmetjenestene i Norge

Det finnes nesten utallige ulike strømmetjenester å velge mellom på markedet i dag. Her får du en oversikt over dem.

Det finnes flare ulike strømmetjenester på markedet i dag. Foto: Nicolas Maderna / Shutterstock / NTB
Det finnes flare ulike strømmetjenester på markedet i dag. Foto: Nicolas Maderna / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vanskelig å vite hva man skal gå for i et hav av ulike strømmetjenester. Burde man ha alle, eller holder det kun med en eller eventuelt to? Her får du oversikten og prisene på noen av de du har å velge mellom.

Netflix

Netflix er fortsatt den største strømmetjenesten her til lands. Norsk mediebarometer 2020 viser at hele 88 prosent av alle norske strømmere abonnerer på Netflix, og 63 posent av alle norske strømmeabonnementer sier de har tilgang til Netflix.
Netflix tilbyr cirka 3000 filmer og 1700 serier, og det slippes både nye filmer og serier hver uke.
Prisen ligger på 89 til 159 kroner i måneden, avhengig av hvilken pakke man velger.

Netflix appen på mobil.Foto: Gorm Kallestad / NTB
Netflix appen på mobil.Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer

Viaplay

Viaplay er en nordisk strømmetjeneste som tilbyr mange filmer, og er ofte først ute med fjorårets kinofilmer. Viaplay tilbyr cirka 900 filmer og 700 serier. På seriesiden fokuserer de i stor grad på nordiske og amerikanske krim- og thrillerserier.
Prisene ligger på 119 til 329 kroner i måneden avhengig av om man ønsker med eller uten sportspakke.
I tillegg til abonnementtjenesten har Viaplay en seksjon der du kan kjøpe og leie flere tusen filmer digitalt.

Foto: Viaplay
Foto: Viaplay Vis mer

HBO Nordic blir HBO Max

HBO Nordic vil i løpet av høsten 2021 bli HBO Max. Det betyr at strømmetjenesten vil vil få serier fra HBO Max som tidligere har blitt strødd rundt utover ulike strømmetjenester i Norge.
I tillegg til å tilby filmer er også HBO Nordic tjeneste for serieelskere. I tillegg til HBOs egne serier, tilbyr de flere europeiske serier, og serier fra blant annet Showtime, AMC, FX, Hulu og BBC.
Til sammen er det cirka 800 filmer og 500 serier ute på strømmetjenesten. HBO Nordic koster 109 kroner.

Foto: HBO Nordic
Foto: HBO Nordic Vis mer

TV 2 Play

TV 2 Play (tidligere TV 2 Sumo) er strømmetjenesten til kanalen TV 2. I tillegg til filmene og seriene som går på TV 2, har tjenesten enkelte egenproduksjoner, hele film- og seriearkivet til CMore, og barneseksjonen Oiii.
Til sammen tilbyr TV 2 Play cirka 1000 filmer og 1000 serier. På samme linje som Viaplay har TV 2 Play også en tilleggstjeneste hvor du kan kjøpe og leie filmer.
Prisene ligger mellom 64 og 699 kroner, alt avhengig om du kun vil ha nyheter eller full pakke med Champions League, La Liga, sport, film og serier.

«Skal vi danse» finner man på Tv 2 Play. Foto: Fredrik Arff (TV 2)
«Skal vi danse» finner man på Tv 2 Play. Foto: Fredrik Arff (TV 2) Vis mer

Discovery+

Discovery+ (tidligere Dplay) fokuserer hovedsakelig på humor, lett underholdning, reality, i tillegg til satsningen på true crime-dokumentarer. Discovery+ Norge sender også tilsvarende reality-programmer og dokumentarer fra nabolandene i Skandinavia.
Tjenesten tilbyr flest serier - cirka 1000 forskjellige, men kun 5 filmer.
Prisene ligger mellom 79 og 179 kroner i måneden, avhengig av hva slags pakke man måtte ønske.

Disney+

Strømmetjenesten Disney+ har vokst i stort fart i Norge og blitt en av de mest populære strømmetjenestene her til lands. I tillegg til å se Disney sine klassiske filmer kan man se en rekke serier og filmer fra fra Disney, Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic.
Strømmetjenesten tilbyr cirka 1000 filmer og 300 serier og koster 89 kroner i måneden eller 890 kroner i året.

Foto: Disney
Foto: Disney Vis mer

Strim

Strim skiller seg noe ut fra de andre strømmetjenestene da det er en tjeneste som forsøker å samle flere stømmetjenester i én og samme tjeneste. Også med Strim avhenger prisen av på hvilken pakke en ønsker seg. Her varierer prisene for de ulike pakkene mellom 199 og 499 kroner. For den minste pakken kun med noen av de viktigste TV-kanalene koster det altså 199 kroner i måneden, mens den største pakken som tilbyr HBO Nordic, Viaplay Film & Serier, TV 2 Play Film og serier (uten reklame), Paramount+ og 41 TV-kanaler i tillegg til åtte sportskanaler koster 499 kroner i måneden.

Strim forsøker å samle alle strømmetjenestene. Foto: Strim
Strim forsøker å samle alle strømmetjenestene. Foto: Strim Vis mer

SF Kids

SF Kids er en strømmetjeneste for barn, hvor barna kan se på Astrid Lindgren-filmer, Kaptein Sabeltann, Elias, Lokomotivet Thomas, Timmy-tid, Gråtass, Vennebyen, Paddington, Brannmann Sam og flere. Både appen og nettsiden er laget for barn slik at de skal kunne håndtere det på egenhånd. Tjenesten koster 69 kroner i måneden.

Foto: SF Kids
Foto: SF Kids Vis mer

Mubi

Mubi er en strømmetjeneste for filmelskere. Hver dag legger de ut én ny film, som blir tilgjengelig på tjenesten i 30 dager. De har et stort filmutvalg som faktisk slår Netflix og andre populære filmtjenester på antall filmer. Tjenesten tilbyr både klassikere, prisbelønte filmer og nyere filmer som man ikke finner hos andre strømmetjenester. Det koster 99 kroner i måneden, eller 708 kroner i året.

Foto: Mubi
Foto: Mubi Vis mer

HomeTV

HomeTV er en svenskeid strømmetjeneste. De tilbyr et av de største filmarkivene med over 3000 filmer. Det er ikke mange nye filmer, men det finnes et godt arkiv med flere klassikere. Tjenesten koster 99 kroner i måneden.

Foto: HomeTV
Foto: HomeTV Vis mer

NRK TV

Sist, men ikke minst må vi ha med NRK TV. Dette er ingen tjeneste man behøver å betale noe for, utover hva man allerede gjør av skatt. Statskanalen har mye underholdning å by på. Blant annet serier fra hele verden, filmer, dokumentarer og flere gode underholdningsprogrammer.

Foto: NRK Beta
Foto: NRK Beta Vis mer