Dette bør du gjøre om du blir solbrent

En million nordmenn regner med å bli solbrent i sommer.

En av fem regner med å bli solbrente i løpet av sommeren. Foto: Berit Roald / NTB
En av fem regner med å bli solbrente i løpet av sommeren. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

20 prosent av nordmenn venter å bli solbrent i løpet av sommeren, ifølge en undersøkelse. Over halvparten oppgir at de kan glemme å smøre seg med solkrem.

Undersøkelsen avdekker også at over 60 prosent bruker solkremen fra i fjor og over halvparten smører seg med for lange intervaller.

– Når man ser disse tallene, er det ikke så rart at så mange forventer å bli solbrente denne sommeren, sier Stig Henning Pedersen, farmasøyt og driftsdirektør i Farmasiet, i en pressemelding.

Tallene kommer fram i en undersøkelse som er gjennomført av Respons Analyse, på oppdrag fra Farmasiet.

– Dette er veldig høye tall og svært bekymringsfullt. Solskader er permanente og øker sjansen betraktelig for å få hudkreft senere i livet, sier Pedersen.

Han anbefaler å dusje i kaldt vann og smøre huden med fuktighetskrem hvis man blir solbrent.

– I tillegg kan det være lurt å unngå solen i 2–3 dager etter du har blitt solbrent. Etter dette bør du være påpasselig med å ikke bli brent igjen. Det beste er å oppholde seg i skyggen til huden får kommet seg, avslutter Pedersen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer