Dette blir billigere i 2021

Fra nyttår blir det billigere å kjøpe grensehandelsvarer som snus, vin, øl og søtsnop. Flypassasjeravgiften forsvinner, og du får en egen pensjonskonto.

En pakke snus blir nesten 15 kroner billigere etter nyttår. Foto: Terje Bendiksby / NTB
En pakke snus blir nesten 15 kroner billigere etter nyttår. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er noen av de mange lov- og regelendringer som trer i kraft fra 1. januar.

Da innfører regjeringen en ny maksimalsats for eiendomsskatt. I år har kommunene lov til å kreve inn maksimalt 5 promille i eiendomsskatt. I 2021 er maksimalsatsen satt til 4 promille.

Pensjonskonto

En ny ordning med egen pensjonskonto innføres neste år. Den betyr blant annet at det er mulig å samle pensjonsopptjening fra tidligere arbeidsforhold og forvalte den sammen med pensjonskapital fra nåværende arbeidsgiver.

Ungdom som sparer i BSU opplever en innstramming da de som eier bolig, mister skattefradraget for penger som heretter settes inn i ordningen. Maksbeløpet for sparing økes fra 25.000 kroner til 27.500 kroner.

Fra 1. januar kan du motta dyrere gaver fra arbeidsgiveren din. Arbeidsgiveren kan gi gaven kun til deg da kravet om at gaven må være del av en generell ordning i bedriften, blir fjernet. Grensen økes fra 2.000 til 5.000 kroner.

Laderett og årsavgift

Elbileiere som bor i borettslag, får nå en lovfestet laderett. For egen regning kan de sette opp ladepunkt i borettslaget. Ladeboksen og strømforbruk dekkes av andelseieren. Borettslaget skal stå for utgifter til oppgradering av strømnett og infrastruktur. Det er 8.700 borettslag i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer