Brundtland advarer

– Det siste vi nå trenger, er å angripe WHO

– Det siste vi nå trenger, er å angripe WHO, sier Gro Harlem Brundtland etter at president Donald Trump varslet stans i USAs støtte til organisasjonen.

Gro Harlem Brundtland i Oslo i desember i fjor forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Gro Harlem Brundtland i Oslo i desember i fjor forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer

– WHO har både de nødvendige erfaringer og fullmakter til å ha oversikt over og dele informasjon og samtidig bistå alle land med å få bukt med den pågående koronakrisen, sier Brundtland i en uttalelse til NTB.

Brundtland, som ledet Verdens helseorganisasjon (WHO) for rundt 20 år siden, påpeker også at organisasjonen spiller en viktig rolle for å forebygge kriser som koronapandemien.

– Det siste vi nå trenger, er å angripe WHO. Dette betyr at man svekker vår helt sentrale felles globale institusjon, sier den tidligere statsministeren og WHO-sjefen.

Under en pressekonferanse natt til onsdag norsk tid sa Trump at han inntil videre stanser USAs bidrag til WHO. Han beskyldte organisasjonen for å ha holdt tilbake informasjon om hvor farlig koronaviruset er.