Brundtland advarer

– Det siste vi nå trenger, er å angripe WHO

– Det siste vi nå trenger, er å angripe WHO, sier Gro Harlem Brundtland etter at president Donald Trump varslet stans i USAs støtte til organisasjonen.

Gro Harlem Brundtland i Oslo i desember i fjor forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Gro Harlem Brundtland i Oslo i desember i fjor forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– WHO har både de nødvendige erfaringer og fullmakter til å ha oversikt over og dele informasjon og samtidig bistå alle land med å få bukt med den pågående koronakrisen, sier Brundtland i en uttalelse til NTB.

Brundtland, som ledet Verdens helseorganisasjon (WHO) for rundt 20 år siden, påpeker også at organisasjonen spiller en viktig rolle for å forebygge kriser som koronapandemien.

– Det siste vi nå trenger, er å angripe WHO. Dette betyr at man svekker vår helt sentrale felles globale institusjon, sier den tidligere statsministeren og WHO-sjefen.

Under en pressekonferanse natt til onsdag norsk tid sa Trump at han inntil videre stanser USAs bidrag til WHO. Han beskyldte organisasjonen for å ha holdt tilbake informasjon om hvor farlig koronaviruset er.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer