Det kan bli kinostreik fra torsdag

79 kinoansatte i Oslo, Bergen, Trondheim og Drammen går torsdag ut i streik dersom meklingen mellom Fagforbundet og Virke ikke fører fram.

Colosseum kino på Majorstuen i Oslo er blant kinoene som rammes av streik fra torsdag dersom Fagforbundet og Virke ikke kommer til enighet. Foto: Gitte Johannessen / NTB
Colosseum kino på Majorstuen i Oslo er blant kinoene som rammes av streik fra torsdag dersom Fagforbundet og Virke ikke kommer til enighet. Foto: Gitte Johannessen / NTB Vis mer
Publisert

Meklingsfristen går ut ved midnatt onsdag kveld, og har partene ikke kommet til enighet, blir det streik fra arbeidstidens begynnelse torsdag.

– Kinoansatte har et veldig lavt lønnsnivå og ingen tillegg for å jobbe på ubekvem arbeidstid. Vi har tro på at vi skal finne en løsning i meklingen, men uten en løsning som møter våre viktigste krav, så vil det ende i streik, sa Fagforbundets forhandlingsleder Karianne Hansen Heien i forrige uke.

Hovedkravet er å øke lønnsnivået og sikre reallønnsvekst.

Kinoene som rammes i første omgang, er Colosseum, Gimle, Klingenberg, Ringen og Saga i Oslo, Nova og Prinsen i Trondheim, samt Bergen kino og Drammen kino.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer