Det hvite hus: Iransk personell hjelper Russland i Ukraina

Iransk personell på den russiskokkuperte Krim-halvøya hjelper russiske styrker med å gjennomføre droneangrep mot ukrainske mål, ifølge Det hvite hus.

Det hvite hus' sikkerhetstalsmann John Kirby beskylder Iran for å ha sendt instruktører og teknikere til Ukraina. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
Det hvite hus' sikkerhetstalsmann John Kirby beskylder Iran for å ha sendt instruktører og teknikere til Ukraina. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det sier Det hvite hus' sikkerhetstalsmann torsdag.

– Vår vurdering er at iransk militærpersonell var på bakken på Krim og bisto Russland med disse operasjonene, sier John Kirby.

Han sier iranerne har fungert som instruktører og teknikere, men at det har vært russere som har styrt dronene. I løpet av de siste dagene har det ukrainske strømnettet fått store skader som følger av en rekke slike angrep.

– Teheran er nå direkte innblandet på bakken, og gjennom våpenleveranser som rammer sivile og sivil infrastruktur i Ukraina, sier Kirby. Han sier USA vil ta alle midler i bruk for å «avsløre, hindre og konfrontere» Irans våpenleveranser.

– Vi vil fortsette å håndheve alle USAs sanksjoner mot både russisk og iransk våpenhandel iherdig, legger han til.

At Russland har mottatt droner fra Iran, er tidligere blitt avvist både av Russland og Iran.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer