European Southern Observatory (ESO) opplyser at bildet gir verdifull informasjon om hvordan slike supermassive svarte hull, som antas å befinne seg i sentrum av de fleste galakser, fungerer.
Melkeveiens svarte hull kalles Sagittarius A*, og befinner seg nær grensen til stjernebildene Skytten og Skorpionen. Det er 4 millioner ganger mer massivt enn solen vår.
Bildet er et resultat av arbeidet til et globalt forskerteam kalt Event Horizon Telescope (EHT) Collaboration. Det er laget av åtte synkroniserte radioteleskoper plassert rundt om i verden.
Fotografiet ble vist fram tre år etter det aller første bildet av et svart hull fra en fjern galakse. Slike hull er områder i rommet der tyngdekraften er så kraftig at ikke noe kan slippe ut, inkludert lys.

Romteleskopet James Webb er framme ved målet sitt
Det er altså ikke selve hullet som vises, fordi det er helt mørkt, men den glødende gassen som omkranser fenomenet.
– Disse enestående observasjonene har i stor grad forbedret vår forståelse av hva som skjer i sentrum av galaksen vår, sier EHT-prosjektforsker Geoffrey Bower fra Taiwans Academia Sinica.
Bower sier også i en uttalelse levert av det franske nasjonale senteret for vitenskapelig forskning (CNRS) at observasjonene har gitt «ny innsikt i hvordan disse gigantiske svarte hullene samhandler med sine omgivelser».
Resultatene fra samarbeidsprosjektet er publisert i The Astrophysical Journal Letters.

Nasa har skutt opp romfartøy mot asteroide
(©NTB)