– Det er min bekymring

Nye utbrudd flere steder gjør at regjeringen strammer inn for hele landet før påske. Helseminister Bent Høie (H) er bekymret for hvordan det blir oppfattet.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie holdt pressekonferanse om koronasituasjonen tirsdag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB
Helse- og omsorgsminister Bent Høie holdt pressekonferanse om koronasituasjonen tirsdag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Helseministeren understreker at de faglige rådene hadde vært å vente med nasjonale tiltak, men at dette har endret seg i takt med smitteutviklingen i det siste.

Derfor innføres skjenkeforbud, råd om maks to på besøk og en ny tometersregel på nasjonalt plan. Høie understreker at tiltakene som trer i kraft fra midnatt natt til torsdag og gjelder til 12. april, ikke erstatter de lokale tiltakene.

Utbrudd på stadig nye steder, som i Ålesund som stengte ned i helgen, press på sporingskapasiteten i kommunene og frykt for et presset helsevesen gjør at rådet fra helsemyndighetene nå er å stramme til.

– Smittesituasjonen har blitt mer ustabil. Vi får stadig flere utbrudd over hele landet, og situasjonen er uoversiktlig, sier helseminister Høie.

Det kan bli oppfattet som vanskelig på steder som har lav smitte.

– Det er det som er min bekymring, og. At de strenge nasjonale tiltakene oppleves som vanskelig, det forstår jeg godt. Men det ville man ha sagt i Ålesund for et par dager siden, og, svarer Høie på NTBs spørsmål om hvordan innstrammingen vil oppleves et sted som Trondheim, der smitten er svært lav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer