– Det er lite optimisme å spore i Norge for tiden

Bare en av ti spurte tror på lysere tider for økonomien fremover. Det viser Norsk koronamonitor fra Opinion.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

– Det er lite optimisme å spore i Norge for tiden, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

I januar sier bare 10 prosent av befolkningen her i landet at de tror den økonomiske situasjonen i Norge vil bli bedre den neste måneden. 34 prosent tror den økonomiske situasjonen blir dårligere, mens 56 prosent tror økonomien forblir uendret.

Likevel er vi ikke fullt så pessimistiske som vi var i desember. Da svarte nesten halve befolkningen (48 prosent) at de trodde den økonomiske situasjonen i Norge ville bli dårligere fremover.

Samtidig sier bare 35 prosent av de spurte at de har tillit til at regjeringen har satt i verk de nødvendige økonomiske tiltakene for å begrense skadevirkningene på norsk økonomi. Dette er laveste nivået Opinion har målt under hele pandemien, og 1 prosentpoeng lavere enn i desember.

– Historisk lav tillit må nok sees i lys av strømkrisen, at det har tatt tid å få krisepakker på plass, og at smitteverntiltak rammer mange, tror Clausen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer