Valg i USA

- Det er lett å være tøff når noen andre føler smerten

Joe Biden og Donald Trump langet gjentatte ganger ut mot hverandre på valgkampmøter i delstaten Iowa, der de varmet opp til neste års presidentvalgkamp.

President Donald Trump (72) holdt tale og deltok på en middag i regi av republikanerne i West Des Moines i Iowa tirsdag. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trump (72) holdt tale og deltok på en middag i regi av republikanerne i West Des Moines i Iowa tirsdag. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

«Taper», var merkelappen som president Donald Trump festet på Biden idet presidenten forlot Det hvite hus med kurs for Iowa tirsdag. Trump ga også næring til en konspirasjonsteori på høyresiden i amerikansk politikk der det påstås at Bidens helse er sviktende.

– Han ser annerledes ut enn han gjorde før, han oppfører seg annerledes enn før, og han er til og med tregere enn han pleide å være, sa Trump.

Få minutter senere sto tidligere visepresident Biden, som kjemper mot over 20 motstandere om å bli nominert som presidentkandidat for demokratene, på talerstolen under et valgmøte i Iowa. Der beskrev han Trump som «en eksistensiell trussel mot USA».

Sjakkbrikker

Presidenten har slett ikke kjempet for arbeiderne og bøndene. I stedet har presidenten brukt dem som sjakkbrikker i handelskonflikter med Kina og Mexico, hevdet Biden.

– Han tror han er tøff. Vel, det er lett å være tøff når noen andre føler smerten, sa Biden.

– Trump tror kanskje at Wall Street og de superrike bygget opp dette landet. Det gjorde de ikke. Middelklassen bygget opp landet. Fagforeningene bygget opp middelklassen, sa Biden i talen i byen Davenport.

– Mentalt svak

Trump var i Iowa for å besøke et anlegg som produserer biodrivstoff med råvarer fra bønder i delstaten. Deretter deltok presidenten på en middag i regi av republikanerne i Iowa.

Trump sa at han håper Biden blir demokratenes presidentkandidat.

– Jeg vil heller stille mot Biden enn mot noen som helst andre. Jeg tror han er den mentalt svakeste, og jeg liker å stille opp mot folk som er mentalt svake, sa president Donald Trump.

Biden fortsetter sin valgkamp i Iowa onsdag. Trump åpner offisielt sin valgkamp i Florida i neste uke.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer