- Det er ikke til å holde ut

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier angrep på skoler og sykehus i Gaza er uakseptabelt. Han understreker at partene i konflikten plikter å beskytte sivile.

Utenriksminister Espen Barth Eide sier det er uakseptabelt at Israel har angrepet sykehus og FN-drevne skoler på Gazastripen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Utenriksminister Espen Barth Eide sier det er uakseptabelt at Israel har angrepet sykehus og FN-drevne skoler på Gazastripen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Det er ikke til å holde ut at minst 5500 barn er drept i Gaza. Det er ingen tvil om at barn er sivile. Det er ikke greit at både skoler og sykehus er rammet av Israels angrep. Det er også flere barn blant gislene som holdes i Gaza, sier utenriksministeren til NTB.

Han viser til at to UNRWA-skoler i Gaza blitt rammet av israelske bomber i løpet av et døgn.

– Det er helt uakseptabelt. Begge skolene huset folk som er internt fordrevet på grunn av krigen, sier Espen Barth Eide.

– Skal man forsvare seg mot terror, må det skje i tråd med folkerettens regler, inkludert humanitærretten, understreker han.

De siste dagene har det vært flere angrep mot sykehus og FN-drevne skoler på Gazastripen, noe som har kostet mange mennesker livet. Ifølge det Hamas-drevne helsedepartementet har minst 5600 barn blitt drept i israelske luftangrep på Gazastripen siden krigsutbruddet 7. oktober.

– Partene i konflikten plikter å beskytte sivile uansett hvor de velger å oppholde seg, og har et særlig ansvar for å beskytte sykehus og andre essensielle sivile funksjoner, fastslår Eide.

– Det som haster mest er å få på plass en umiddelbar stans i voldshandlingene, å løslate gislene og å sørge for at nok livsnødvendige forsyninger, inkludert nok drivstoff, kommer inn i Gaza, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer