- Det er en bragd som deles mellom millioner av ukrainere

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takker det ukrainske folk for å ha stått imot 50 dager med russisk aggresjon siden invasjonen startet 24. februar.

– Takket være gud, styrkene våre og folket vårt har vi forsvart det meste av landet vårt. 50 dager med forsvar er en bragd. En bragd som deles mellom millioner av ukrainere, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i en tale til folket torsdag kveld. Foto: Det ukrainske presidentskapet via AP / NTB
– Takket være gud, styrkene våre og folket vårt har vi forsvart det meste av landet vårt. 50 dager med forsvar er en bragd. En bragd som deles mellom millioner av ukrainere, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i en tale til folket torsdag kveld. Foto: Det ukrainske presidentskapet via AP / NTB Vis mer
Publisert

– Takket være gud, styrkene våre og folket vårt har vi forsvart det meste av landet vårt, sa Zelenskyj i sin daglige videotale.

– 50 dager med forsvar er en bragd. En bragd som deles mellom millioner av ukrainere, la han til.

Presidenten sa videre at «for å si det mildt, var ingen overbevist om at vi ville overleve», da Russland først invaderte. Videre takket han alle Ukrainas støttespillere.

Over krigens løp har han begynt å se mange politiske ledere i et annet lys. Zelenskyj sier han har sett «stor sjenerøsitet» fra dem som ikke er rike, og at flere som ikke har blitt tatt på alvor av andre, har vist stor handlekraft.

Samtidig har enkelte andre politikere oppført seg som om de ikke har noen makt, sa Zelenskyj.

(NTB)

ANGREPET: Det russiske krigsskipet "Moskva" skal være angrepet. Video: Reuters / Facebook. Reporter: Emma Dalen. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer