Presidentvalget i USA 2020

– Det er derfor jeg er så «screwed up»

USA har aldri hatt en president som Donald Trump. Takk og lov for det, mener mange amerikanere. Det var på høy tid, mener andre.

President Donald Trump og utfordrer Joe Biden under valgkampens første presidentdebatt, som ble avholdt i Cleveland, Ohio i september. Foto: AP Photo/Patrick Semansky/NTB
President Donald Trump og utfordrer Joe Biden under valgkampens første presidentdebatt, som ble avholdt i Cleveland, Ohio i september. Foto: AP Photo/Patrick Semansky/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trumps valgseier i 2016 kom som et sjokk på de fleste. Meningsmålingene spådde klar seier til Hillary Clinton, som også fikk 3 millioner flere stemmer, men som likevel tapte på grunn av det amerikanske valgsystemet.

I januar 2017 kunne derfor 70-åringen flytte inn i Det hvite hus. Kona, den 46 år gamle slovenskfødte modellen Melania, og parets ti år gamle sønn Barron, flyttet etter et halvt år senere da sønnen var ferdig med skolen i New York.

I valgkampen lovet Trump å gjøre «America great again», men mange mener han med sitt hemningsløse selvskryt, hissige temperament, sin uforutsigbare lederstil og lettvinte omgang med sannheten har gjort landet til et TV-show.

Født til rikdom

Donald John Trump ble født 14. juni 1946 i Queens i New York. Faren, den velstående eiendomsmagnaten Fred Trump, var sønn av tyske innvandrere, moren Mary Anne MacLeod var født i Skottland.

Takket være forskudd på arv og fond var han millionær alt som åtteåring og levde et beskyttet liv i et hjem der faren var en dominerende skikkelse.

– Det er derfor jeg er så «screwed up», for jeg hadde en far som presset meg ganske hardt, skrev Trump i boken «Think Big» i 2007.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer