- Det blir vanskelig å kle seg neste uke

Værvarselet lukter full forvirring.

(upublisert) Opprettet

«Vivaldi-vær» har blitt brukt om årets aprilværet, som enkelte dager har budt på alle fire årstidene i løpet av korte tidsrom.

Det kommende ti dagers-varselet tilsier ikke et like omskiftelig vær, men i Sør-Norge kan mange likevel komme til å gå på en smell.

I hele perioden er det nemlig meldt fint vær med mye sol og null nedbør sør for Dovre og Stad. Samtidig kommer en sur nordlig vind over mesteparten av landet til å ta de altfor tynnkledde på senga.

Trygt med sommerdekk

– I tillegg vil det bli ganske store temperatursvingninger med kalde netter og morgener, men ganske lange og varme dager. Det blir rett og slett et vanskelig kle-seg-vær denne uka, fastslår vakthavende statsmeteorolog Marit Helene Jensen ved Meteorologisk institutt overfor NTB.

Plutselige snøfall, som overrasket mange på Østlandet sist onsdag, ser det derimot ikke ut til å komme flere av i Sør-Norge i kommende periode.

Jensen sier hun mener det er trygt å skifte til sommerdekk i Sør- og Midt-Norge nå så lenge en skal holde seg i lavlandet.

Varm vår

Det siste snøfallet kom 14. april, som regnes som årets første sommerdag. Ifølge gammel overtro betyr det at det vil komme sju ytterligere snøfall før det ble sommer.

Akkurat den myten er det ikke nødvendig å sette sin lit til, beroliger Jensen.

– Sånne type værtegn er det lite hold i. Det ligger nok i dette at man mente at hvis det var kaldt på sommerdagen, så ble det en kald vår. Men det har jo ikke vært en kald vår totalt sett i år. Alt i alt har jo våren vært veldig mild og grønn og den har kommet langt, påpeker hun.

Nedbør i nord

Nord for Stad viser prognosene at Vestlandet vil få fint vær i begynnelsen av perioden, men trolig nedbør mot onsdag neste uke.

Nord-Norge og Midt-Norge må regne med perioder med nedbør alle dagene i perioden.

Nedbøren vil komme som regn ved kysten, men trolig som snø høyere opp på grunn av lave temperaturer. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.