Det blir ingen oljestreik - enighet etter mekling på overtid

Det blir ingen oljestreik. Norsk Olje og Gass kom til enighet med arbeidstakerforbundene om sokkelavtalen etter mekling nesten tolv timer på overtid.

Sokkelavtalen berører om lag 7.300 ansatte i oljeindustrien. Her Edvard Grieg-feltet i Nordsjøen avbildet i 2016. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Sokkelavtalen berører om lag 7.300 ansatte i oljeindustrien. Her Edvard Grieg-feltet i Nordsjøen avbildet i 2016. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fristen gikk opprinnelig ut ved midnatt, men partene satt videre i meklinger i regi av Riksmekler Mats Ruland utover søndagen.

I 11.40-tiden opplyser Norsk Olje og Gass til NTB at partene har kommet til enighet og at det ikke blir streik.

Lederne og Safe vil sende resultatet i enigheten til uravstemning med svarfrist 30. juni. LO-forbundet Industri og Energi opplyser at resultatet gir offshoreansatte et samlet lønnstillegg på 32.200 kroner.

Boring og forpleining får dessuten et etterslepstillegg på 6.238 kroner.

– Strukket oss langt

– Vi er fornøyd med at vi har klart å komme til enighet om et krevende oppgjør, sier Lill-Heidi Bakkerud som er forhandlingsleder for sokkelavtalene i Industri Energi.

I tillegg blir skift- og nattillegget økt med 4 kroner til 87 kroner per time. Konferansetillegget økes med 5 kroner til 109 kroner per time og helligdagsgodtgjørelsen økes fra 2.120 til 2.200 kroner per dag.

– Vi har strukket oss svært langt gjennom krevende og lange forhandlinger. Samtidig er vi tilfredse med at vi greide å unngå en arbeidskonflikt på norsk sokkel, sier Elisabeth Brattebø Fenne som er forhandlingsleder og direktør for arbeidsliv i Norsk olje og gass.

Den økonomiske rammen er i tråd med frontfaget, ifølge Norsk Olje og Gass. Det er også enighet om et utvalgsarbeid knyttet til en eventuell fremtidig pandemi eller epidemi.

(NTB)

SÅ DETTE: Tirsdag 7. juni ble en hotellgjest vitne til dette på andre siden av gata I Drammen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer