Rettssaken mot Harvey Weinstein

Det begynte med en avis­artikkel. To år etter starter rettssaken mot Hollywood-produsenten

To år etter at anklagene om seksuelle overgrep begynte å hagle mot Harvey Weinstein, stilles han for retten for voldtekt og for å ha tvunget til seg oralsex.

Harvey Weinstein, med rullator, fotografert idet han forlater et rettsmøte i New York 11. desember. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix
Harvey Weinstein, med rullator, fotografert idet han forlater et rettsmøte i New York 11. desember. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Nesten 90 kvinner har anklaget den tidligere Hollywood-produsenten for enten upassende seksuell oppførsel eller overgrep.

Men kun to av sakene er en del av tiltalen når rettssaken mot ham innledes mandag. Han står tiltalt for å ha voldtatt en ikke navngitt kvinne på et hotellrom i New York i mars 2013 og for å ha tvunget en annen kvinne, tidligere produksjonsassistent Mimi Haleyi, til oralsex i Weinsteins egen leilighet i juli 2006.

Rettssaken er ventet å vare i seks uker. Blir han kjent skyldig, risikerer han livsvarig fengsel.

Begynte med avisartikkel

Anklagene mot Weinstein ble først omtalt i New York Times i oktober 2017. Deretter strømmet det på med beskyldninger mot den nå 67 år gamle filmmogulen, blant annet fra filmstjerner som Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer