Olav Thon:

- Det begynner å røyne på

Olav Thon (97) sliter med slitasjegikt og varsler betydelige pengegaver til forskning som han håper kan gjøre ham i stand til å dra på ski- og fjellturer igjen.

Olav Thon i forbindelse med Sentralbanksjef Øystein Olsen sin årstale i Norges Bank i februar 2020. Foto: Terje Pedersen / NTB
Olav Thon i forbindelse med Sentralbanksjef Øystein Olsen sin årstale i Norges Bank i februar 2020. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det forteller han i et intervju med Dagens Næringsliv mandag.

– Jeg vil jo forferdelig gjerne ha vært i en sånn form at jeg i alle fall kunne gå en mil eller to. Men jeg må si som professor og filosof Arne Næss; at det går fint til du er 95, men så begynner det å røyne på.

Børsnoterte Olav Thon Eiendomsselskap, som prises til rundt 18 milliarder kroner, kontrolleres med 74 prosent av Olav Thon Stiftelsen. Thon er styreleder og kona Sissel Berdal Haga Thon er styremedlem begge steder. Konsernet eier en rekke kjøpesentre, hoteller og andre eiendommer.

– For de norske kjøpesentrene har vi en oppgang fra 2019 på 7-8 prosent, sier Olav Thon.

Samtidig har corona vært en katastrofe for hotellene og Thon ser ikke bort fra at enkelte hoteller kan få alternativ bruk. Han tror reisevirksomhet vil rammes i mange år fremover.

– Bransjen har vel et belegg på litt over 20 prosent nå. Det er klart at vi ikke kan leve med det. Og så har folk vent seg til å løse mange av sine problemer og oppgaver per telefon eller med ny teknologi. Så jeg tror mye av kundegrunnlaget er borte, sier Olav Thon.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer