Gazastripen:

– Dessverre viser antallet skoler som ødelegges, at selv her er det ikke mulig å gjemme seg

50 skoler har fått skader i Israels angrep på Gazastripen, ifølge Redd Barna. Organisasjonen ber partene i konflikten om umiddelbart å stanse angrep på skoler.

Palestinere på et tilfluktssenter som FN har opprettet på en skole på Gazastripen. 50 skoler har fått skader i israelske angrep i det palestinske området den siste uken, ifølge Redd Barna. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB
Palestinere på et tilfluktssenter som FN har opprettet på en skole på Gazastripen. 50 skoler har fått skader i israelske angrep i det palestinske området den siste uken, ifølge Redd Barna. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB Vis mer
Publisert

Mange av skolene i det palestinske området er blitt omgjort til tilfluktssentre for folk som ikke lenger tør å være i hjemmene sine.

– Dessverre viser antallet skoler som ødelegges, at selv her er det ikke mulig å gjemme seg, sier Jason Lee, Redd Barnas landdirektør for de okkuperte palestinske områdene.

47.000 mennesker på Gazastripen har søkt tilflukt på skoler, ifølge FN-organisasjonen UNRWA.

Redd Barna påpeker at tre skoler i Israel skal ha fått skader i rakettangrepene fra Gazastripen. Organisasjonen ber alle parter i konflikten om å følge folkeretten og umiddelbart stanse angrep på skoler.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer