Desperate russere ringer ukrainsk krisetelefon

Russiske familier ringer nå en ukrainsk krisetelefon i desperat leting etter soldater de ikke får kontakt med.

Mange russiske soldater kommer aldri hjem fra Ukraina, men ingen vet med sikkerhet hvor mange som er drept under invasjonen. Foto: AP / NTB
Mange russiske soldater kommer aldri hjem fra Ukraina, men ingen vet med sikkerhet hvor mange som er drept under invasjonen. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

De russiske soldatene i Ukraina har få om noen muligheter til å kommunisere med familiene hjemme, og mange er også drept under invasjonen. Hvor mange vet ingen. Ifølge Kreml dreier det seg om noen hundre, ifølge ukrainske myndigheter over 11.000.

Krisetelefonen «Kom hjem fra Ukraina i live» er opprettet av det ukrainske innenriksdepartementet, som innrømmer at det ikke bare er snakk om et humanitært initiativ men også et propagandaredskap.

Opptak fra noen av samtalene har de delt med CNN , som forteller om desperate samtaler der foreldre, ektefeller, søsken og andre ber om hjelp til å få livstegn fra sine kjære.

– Kan dere finne ut om en person er i live, spør enkelte med skjelvende stemme.

– Har dere informasjon om mannen min, spør andre.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer