– Dersom det ikke skjer noe med den politiske kursen, kommer regjeringen til å tape valget

Ap-leder Jonas Gahr Støre er åpen for tettere dialog med Rødt. Men Rødt-leder Marie Sneve Martinussen etterlyser en ny politisk retning.

Rødt leder Marie Sneve Martinussen frykter at regjeringen holder stø kurs mot et valgnederlag ved i 2025. Foto: Terje Pedersen / NTB
Rødt leder Marie Sneve Martinussen frykter at regjeringen holder stø kurs mot et valgnederlag ved i 2025. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Rett før jul sa statsminister Jonas Gahr Støre til Klassekampen at han synes han møter en annen tone og tilnærming til samarbeid med Marie Sneve Martinussen som leder av Rødt enn han gjorde med Bjørnar Moxnes.

Han mener det åpner for mer politisk samarbeid. Men den nye Rødt-partilederen går ikke til slike samtaler uten krav.

– Jeg mener at denne regjeringen egentlig ikke har noe politisk prosjekt lenger, det er i alle fall vanskelig å få øye på. Jeg har savnet vilje til samarbeid og samfunnsstyring på områder som strømpris, bolig og sykehus, sier Martinussen til Klassekampen.

Martinussen frykter at dagens regjering holder stø kurs mot et valgnederlag ved i 2025.

– Dersom det ikke skjer noe med den politiske kursen snart, kommer regjeringen til å tape valget. Det er den veien det går, og det må politisk endring til for å hindre det, sier Rødt-lederen.

(©NTB)