Hvor lenge varer coronasertifikatet?

Derfor varer coronasertifikatet i 90 dager

I går rullet testingen av coronasertifikatet ut, men flere bet seg merke i utløpsdatoen.

CORONASERTIFIKATET: Nå kan må gå inn å sjekke det norske coronasertifikatet.Foto: Heiko Junge / NTB
CORONASERTIFIKATET: Nå kan må gå inn å sjekke det norske coronasertifikatet.Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 8. juni kunne man logge seg inn på Helse-Norge for å prøve testingen av coronasertifikatet. Det skal være klart fredag 11. juni, men noen dager før kan man altså se den oppdaterte versjonen med grønt og rødt lys og QR-koder for kontroll. Det derimot mange bet seg merke i da de lastet ned det såkalt "coronapasset" var utløpsdatoen. Gyldigheten virker henholdsvis å bare vare i 90 dager.

Gyldigheten

FHI (Folkehelseinstituttet) informerer på sine nettsider at det har vært en rekke spørsmål rundt varigheten av coronasertifikatet. Flere som har logget inn har oppdaget at gyldigheten bare er 90 dager fram i tid, selv om det ble opplyst om at det ikke ville være noen sluttdato for fullvaksinerte. Årsaken til dette er helt enkelt for å unngå misbruk.

Et eksempel på dette kan være at noen skriver ut sertifikatet og prøver å bruke det i Norge eller til grensepassering lenge etter at det er skrevet ut. På den tiden kan både immunitet og vaksiner ha forandret seg, ifølge FHI.Det betyr altså ikke at gyldigheten bare er satt til 90 dager, men enklere forklart 90 dager av gangen. Så dersom du er fullvaksinert og sjekker coronasertifikatet i dag vil gyldigheten stå til 7. september i år. Om du derimot sjekker det samme i morgen vil gyldigheten stå til 8. september i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer