Derfor tar Tix av brillene under Eurovision-showet

Ved å ta av seg de karakteristiske solbrillene midt under framføringen av «Fallen Angel» vil Tix vise Eurovision-publikumet svakhetene han har valgt å skjule.

Tix med brillene som han har blitt kjent for å bruke. Under tirsdagens show tar han dem av under mellomspillet på «Fallen Angel». Foto: Heiko Junge / NTB
Tix med brillene som han har blitt kjent for å bruke. Under tirsdagens show tar han dem av under mellomspillet på «Fallen Angel». Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Andreas Haukeland, kjent som Tix, framfører låten som artist nummer ni på scenen i tirsdagens semifinale i Eurovision Song Contest i Rotterdam.

Tidligere har brillene vært på til enhver tid, men tirsdag kveld vil TV-publikummet se ham uten under mellomspillet på låten.

Tics i øynene

– Det er dritvanskelig å gjøre. Det er noe av det vanskeligste jeg kan gjøre på en scene. Under prøven i dag var det litt enklere å ta dem av, for jeg hadde ikke like mange tics i øynene. Men det kommer mye uansett, for jeg reagerer på scenelyset, forteller artisten til NTB.

Tics beskrives blant annet som plutselige og hurtige, ufrivillige bevegelser ved Tourettes syndrom, som Tix har vært åpen om at han har.

Han forklarer at låten handler om «et vesen som åpenbart burde ha vært oppe i himmelen, men som sliter med sine greier og som ikke klarer å gjenkjenne sin egen skjønnhet og verdi». Dette understrekes av at han holdes i lenker av indre demoner.

– For meg er det viktig å vise publikum at hvorfor dette tilsynelatende vakre vesenet er en fallende engel. Hva er det vi ikke ser? Og det ser du når jeg tar av brillene, forteller Tix.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer