Vis mer

Derfor synes du Sol.no ser litt annerledes ut i dag

Det Sol.no holder på med, er å gjøre det litt lettere å bruke nettet. Vi hjelper til med å finne de viktigste nyhetene. For oss handler det om å kombinere siste nytt med å løfte saker som får deg til å tenke, lære, lure og bli engasjert.

(upublisert) Opprettet
Denne uken blir forsiden på Sol.no litt annerledes. Litt ny. Det blir enda lettere å finne siste nytt, og de beste artiklene. Vi blir enda flinkere til å løfte de beste sakene. Til og med logoen har fått ett lite løft.

Hver uke oppsøker trekvart million lesere forsiden på Sol.no. De kommer ofte tilbake. Noen hver dag. Andre ti-tolv ganger hver dag. Døgnet rundt har vi bemannet en av landets beste nyhetsdesker. Vi sorterer, prioriterer, kaster, løfter og mikser en forside som til enhver tid skal gi deg det beste overblikket over hva som skjer på nett i Norge. Fem tusen norske nyheter går gjennom de maskinelle og menneskelige filtrene til Sol.no hver dag. Å skape mening i dette kaoset er vår viktigste jobb.

Helt uten klikkfiske


Sol.no er en helt spesiell nettavis i Norge. Leserne kommer til oss direkte og vi sender all trafikken fra oss. Ut til de ulike nettavisene i Norge. Det betyr at vi ikke trenger å tenke på klikk. Vi lever ikke av klikk. Derfor skal du heller aldri se lurevinkler eller klikkfiske hos oss. Vi lever av at du følte deg oppdatert når du besøkte oss. At du fant noe du ønsket å lese - eller fant noe du tenkte at du burde ha lest. Fordi da kommer du tilbake og blir en fast leser. Sånn som de fleste av våre lesere er. Jo mer tull det er på nettet, jo større behov er det for Sol.no.

På fagspråket kalles vi en Nyhetsaggregator. Men i praksis er vi den som sorterer ut det viktigste for deg døgnet rundt.

Det er dette vi har hatt som ledestjerne når vi har justert designet på forsiden. Vi har lyttet til tilbakemeldinger. Siden er blitt mer oversiktlig. Du ser flere nyheter i samme skjermbilde. Løfte både bredde og dybde.

Det vil se ut som om det er rydda opp på siden.

Hurra, menyen er tilbake


Helt øverst på forsiden vil du legge merke til at menyen er ny. Den forrige menyen var skjult bak tre horisontale streker i en såkalt hamburgermeny. Vi vet nå at sånne menyer ikke fungerer spesielt bra. Det er ingen god ide å skjule ting du egentlig vil vise frem. Den blir lite sett og lite brukt. Vanlig meny, derimot er bra. Den kommer du garantert til å forstå og bruke.

I menyen finner du klassiske seksjoner for deg som vil ha enda flere nyheter eller alle de siste sportsartiklene. Vi på redaksjonen er spesielt opptatt av seksjonen Anbefalt. Her samler vi saker vi mener fortjener spesiell oppmerksomhet. Rett og slett god nettjournalistikk vi mener skal få leve litt lengre. Anbefalt av redaksjonen. Gi også Meninger seksjonen en sjanse. Her samler vi de beste debattartiklene og kommentarene.

Antakeligvis leser du om noe av dette


Det er fem tema våre lesere er spesielt interessert i. De finner du også igjen i menyen som Bolig, Motor, Helse, Reise og Mat. Men vi vet at de fleste bare leser oss via forsiden. Du går inn via mobilen eller datamaskinen og scroller deg ned. Derfor har vi gjenskapt seksjoner på forsiden. Du vil litt nedover på siden se disse temainndelingene godt merket.

En annen ting som er mer synlig nå, er hurtigvisningen. Denne viser den en liten forhåndsvisning av artikkelen, sånn at du kan se mer om hva den handler om før du bestemmer deg for å lese. Den laster raskt.

Oppsumert viser vi deg nå mer informasjon og litt mindre tull som er bedre organisert.

Åja. Så har vi justert logoen. Den lå jo feil vei. Og vi tok bort prikken mellom S og OL. Den er blitt lettere å lese og mer gjenkjennelig.

REDESIGN: Litt justert logo, litt bedre meny, friskere farger. Flere saker og generelt lettere å finne frem. Denne versjonen av forsiden er laget for å få frem bedre innholdet som er oppdatert og anbefalt.

Jan Thoresen er daglig leder og ansvarlig redaktør i Sol.no.

Følg gjerne Sol.no på Facebook

 Hva synes du om den nye forsiden? Gi oss en tilbakemelding i kommentarfeltet under, eller på epost.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.