Annonse

Derfor peker pilene nedover for oljeprisen

Vi har nådd laveste oljepris på nesten seks år.

Pilene fortsetter å peke nedover. For første gang på lenge kan bilister i USA kjøpe bensin for under to dollar per gallon. Vi må tilbake til finanskrisen for å finne oljepriser like lavt som i dag. Ifølge E24 er det i hovedsak to grunner til at prisene er så lave.

1. Svake økonomier

I Europa vakler økonomien. Vi har fått den svakeste euroen på over ti år, og Sentralbanken frykter deflasjon. Både Kina og Japan sliter med å øke veksten, men ifølge Aftenposten-korrespondent Ingeborg Moe, går Kina inn i 2015 som verdens største økonomi basert på kjøpekraft. Også den russiske økonomien er hardt rammet, etter både sanksjoner og oljeprisfall. Aftenposten melder at russerne står foran en tøff nedgangsperiode.

2. For mye olje på markedet

Samtidig melder Russland om rekordproduksjon av olje. Det samme gjør Irak, samtidig som oljekartellet Opec opprettholder sin produksjon. Dermed er det rett og slett for mye olje på markedet. Tross laveste oljepris på nesten seks år, tror meglerhuset Citigroup at oljeprisen skal hente seg inn i 2015. Prisøkningen vil trolig komme som et resultat av redusert tilbud både i og utenfor Opec, i tillegg vil de lave prisene føre til økt etterspørsel, melder DN.  

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder