Bilder av terrorist Philip Manshaus sin nazihilsen

Derfor lar vi ikke Manshaus vise nazihilsen

KOMMENTAR: Mislykket, men smilende kommer Manshaus inn i retten og løfter armen i en nazihilsen. Den viser vi ikke på SOL.

I RETTEN: Philip Manshaus fotografert i rettsmøte 9. september. SOL avstår fra å vise Manshaus gjøre en nazihilsen. Foto: NTB scanpix
I RETTEN: Philip Manshaus fotografert i rettsmøte 9. september. SOL avstår fra å vise Manshaus gjøre en nazihilsen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forfatteren er redaktør i SOL.

(SOL.no): Retten er den siktedes scene, og det er opp til oss som redigerer mediene å bestemme hva vi viderebringer.

I SOL-redaksjonen er vi opptatt av å speile sannheten og slå ned på falske nyheter. Vi er også opptatt av hva som er nødvendig å vise fram. Vi har få bastante regler, og diskuterer bildebruk fra sak til sak. Vi er restriktive med å vise bilder som er belastende for leseren - og veier det opp mot viktigheten av å fortelle nyheten.

Vi ønsker ikke å underslå faktiske hendelser eller gjøre nyhetene ansiktsløse, men vi er forsiktige med hvordan vi bruker det sterke virkemiddelet et pressefotografi faktisk er.

Vi viser ikke dyremishandling eller vold med mindre det er absolutt påkrevet for å avsløre maktmisbruk.

I saken om Philip Manshaus´ nazihilsen i retten, så mener vi det holder å skrive at han gjorde denne mørke ytringen. Vi ser ikke poenget med å faktisk vise det fram, slik vi tillegger ham å håpe på.

Vi viser heller ikke Manshaus egne bilder av seg selv, der han framstår snill eller helteaktig.

Han er ingen av delene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer