Derfor har Helsedirektoratet sluttet med daglige innleggelsestall

Helsedirektoratet har sluttet å oppdatere daglig om antall innlagte med koronaviruset. Helsedepartementet sier det er fordi epidemien har passert toppen.

Intensivsykepleiere sammen med en pasient på intensivkohorten på Rikshospitalet i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Intensivsykepleiere sammen med en pasient på intensivkohorten på Rikshospitalet i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Den daglige innleggelsesstatistikken har vært hyppig brukt av norske medier i løpet av koronapandemien, og innleggelsestallene har den siste tiden vært på rekordhøyt nivå i forbindelse med omikronvarianten og gjenåpning av samfunnet.

Likevel er den daglige innleggelsesstatistikken droppet. Helse- og omsorgsdepartementet sier det skjer etter en samlet vurdering av tilgjengelige overvåkingsdata.

– Disse dataene viser at smittespredningen fortsatt er på et høyt nivå, men at epidemien har passert toppen og viser en klart synkende trend. Folkehelseinstituttet legger daglig ut tall fra overvåkingen, inklusive tall på nye innleggelser i sykehus. Det vurderes derfor ikke som hensiktsmessig å fortsette med daglige rapporteringer om antall innlagte med koronavirus, skriver de til NTB.

De legger til at Helsedirektoratet vil legge ut ukentlige oppdateringer isteden.

HOSTE: Sliter du med hoste etter corona? Er du da fremdeles smittsom? Få svar fra assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Reporter: Jenny Emilie Aas. Video: Malin Ridder-Nielsen Janssen. Vis mer

– Rapporteringsrutiner vil på kort varsel kunne endres dersom smittesituasjonen på nytt skulle utvikle seg i en negativ retning, skriver departementet.

Departementet opplyser vider at både FHI og Helsedirektoratet vil fortsette med sine ukesrapporter.

– FHIs ukesrapporter gir oversikt over blant annet den epidemiologiske situasjonen, mens Helsedirektoratets rapport gir i hovedsak oversikt over belastningen på helsetjenestene, skriver departementet.

(©NTB)

IMMUNITET: Har du hatt flere nærkontakter og tatt flere hurtigtester, men fremdeles ikke fått corona? Kan du være immun? Det svarer assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad på. Video: Jenny Emilie Aas/Malin Ridder-Nielsen Janssen. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer