SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær fikk kallenavnet «The Baby-faced Assassin» på grunn av sitt barnslige utseende og sine nådeløse avslutninger. FOTO: Cornelius Poppe / SCANPIX
SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær fikk kallenavnet «The Baby-faced Assassin» på grunn av sitt barnslige utseende og sine nådeløse avslutninger. FOTO: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Solskjær blir Manchester United-manager

Derfor har han heltestatus

Her er noen av de beste minnene hittil i karrieren hans.

Publisert

(SOL.no):

Ole Gunnar Solskjær er bekreftet som ny manager for Manchester United.

- Jeg har Manchester United i hjertet mitt og det er briljant å komme tilbake. Jeg ser virkelig fram til å jobbe med så talentfulle spillere, støtteapparat og alle andre i klubben, sier Solskjær gjennom klubbens egen hjemmeside.

20 år etter at han spilte seg inn i alle Manchester United-supporteres hjerter med den avgjørende scoringen i Champions League-finalen i Barcelona, er han igjen klar for å hjelpe klubben til suksess.

45-åringen tar over for sparkede José Mourinho og det er bred enighet om at Solskjærs popularitet i United er hovedgrunnen til at han nå får det enorme ansvaret managerstolen innebærer.

Men hvordan ble egentlig den spede kristiansunderen, med en fortid i Clausenengen, Kristiansund og Molde, en favoritt på Old Trafford?

Begynnelsen på eventyret

Det hele startet med et mål i Norges landskamp mot Aserbajdsjan i juni 1996. Manchester United var angivelig på kampen for å se Ronny Johnsen, men Rune Hauge, Solskjærs agent i 1996, forteller at den berømte Solskjær-scoringen hadde «veldig mye å si» for at spissen til slutt signerte for Manchester United senere den sommeren.

— Det var en avgjørende besiktigelse fra Manchester United. Det var hans siste sjanse, sier Hauge til Aftenposten.

Se scoringen her:

Debuten

Etter å ha imponert på treninger og i en reservekamp for Manchester United får Ole Gunnar Solskjær muligheten til å komme på banen etter pause i kampen mellom Manchester United og Blackburn Rovers i 1996. United lå under 2-1 og seks minutter inn i debuten får Solskjær to forsøk foran mål. På det andre forsøket dunker han ballen inn i nettmaskene og noterer seg for sitt første av 126 mål i United-trøya.

Se scoringen her:

Det røde kortet

Manchester United var avhengig av en seier mot Newcastle for å beseire Arsenal i kampen om Premier League-tittelen i 1998. Med 1-1 og ti minutter igjen av kampen velger Sir Alex Ferguson å bytte inn Ole Gunnar Solskjær i håp om et viktig mål som kan avgjøre kampen. I stedet får Newcastle en kontring og en en stor mulighet til å avgjøre kampen. Solskjær innser at han ikke klarer stoppe spilleren og som bakerste mann løper han opp Newcastle-spilleren og grisetakler ham. Solskjær blir utvist, men redder United fra å tape. En gest supporterne visste å verdsette.

Se taklingen her:

13 historiske minutter

I kampen mellom Manchester United og Nottingham Forest i 1999 kommer Solskjær inn som innbytter. Han spiller til sammen i 22 minutter og i løpet av 13 av disse scorer han hele fire mål. Med disse scoringene ble Solskjær den mestscorende nordmann i én kamp i engelsk toppserie.

Se scoringene her:

Vinnermålet i Champions League-finalen

Det er spesielt vinnermålet Solskjær scoret for Manchester United mot Bayern München i Champions League i 1999 mange husker han for.

- Å avgjøre Mesterligaen som innbytter, på overtid? Det er slikt det bare går an å drømme om, sa Solskjær til VG Nett etter dramaet på finalestadionet i Barcelona, før han gjentar:

- Det var dette jeg drømte om!

Se scoringen her:

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.