Solskjær blir Manchester United-manager

Derfor har han heltestatus

Her er noen av de beste minnene hittil i karrieren hans.

SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær fikk kallenavnet «The Baby-faced Assassin» på grunn av sitt barnslige utseende og sine nådeløse avslutninger. FOTO: Cornelius Poppe / SCANPIX
SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær fikk kallenavnet «The Baby-faced Assassin» på grunn av sitt barnslige utseende og sine nådeløse avslutninger. FOTO: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Publisert

(SOL.no):

Ole Gunnar Solskjær er bekreftet som ny manager for Manchester United.

- Jeg har Manchester United i hjertet mitt og det er briljant å komme tilbake. Jeg ser virkelig fram til å jobbe med så talentfulle spillere, støtteapparat og alle andre i klubben, sier Solskjær gjennom klubbens egen hjemmeside.

20 år etter at han spilte seg inn i alle Manchester United-supporteres hjerter med den avgjørende scoringen i Champions League-finalen i Barcelona, er han igjen klar for å hjelpe klubben til suksess.

45-åringen tar over for sparkede José Mourinho og det er bred enighet om at Solskjærs popularitet i United er hovedgrunnen til at han nå får det enorme ansvaret managerstolen innebærer.

Men hvordan ble egentlig den spede kristiansunderen, med en fortid i Clausenengen, Kristiansund og Molde, en favoritt på Old Trafford?

Begynnelsen på eventyret

Det hele startet med et mål i Norges landskamp mot Aserbajdsjan i juni 1996. Manchester United var angivelig på kampen for å se Ronny Johnsen, men Rune Hauge, Solskjærs agent i 1996, forteller at den berømte Solskjær-scoringen hadde «veldig mye å si» for at spissen til slutt signerte for Manchester United senere den sommeren.

— Det var en avgjørende besiktigelse fra Manchester United. Det var hans siste sjanse, sier Hauge til Aftenposten.

Se scoringen her:

Debuten

Etter å ha imponert på treninger og i en reservekamp for Manchester United får Ole Gunnar Solskjær muligheten til å komme på banen etter pause i kampen mellom Manchester United og Blackburn Rovers i 1996. United lå under 2-1 og seks minutter inn i debuten får Solskjær to forsøk foran mål. På det andre forsøket dunker han ballen inn i nettmaskene og noterer seg for sitt første av 126 mål i United-trøya.

Se scoringen her:

Det røde kortet

Manchester United var avhengig av en seier mot Newcastle for å beseire Arsenal i kampen om Premier League-tittelen i 1998. Med 1-1 og ti minutter igjen av kampen velger Sir Alex Ferguson å bytte inn Ole Gunnar Solskjær i håp om et viktig mål som kan avgjøre kampen. I stedet får Newcastle en kontring og en en stor mulighet til å avgjøre kampen. Solskjær innser at han ikke klarer stoppe spilleren og som bakerste mann løper han opp Newcastle-spilleren og grisetakler ham. Solskjær blir utvist, men redder United fra å tape. En gest supporterne visste å verdsette.

Se taklingen her:

13 historiske minutter

I kampen mellom Manchester United og Nottingham Forest i 1999 kommer Solskjær inn som innbytter. Han spiller til sammen i 22 minutter og i løpet av 13 av disse scorer han hele fire mål. Med disse scoringene ble Solskjær den mestscorende nordmann i én kamp i engelsk toppserie.

Se scoringene her:

Vinnermålet i Champions League-finalen

Det er spesielt vinnermålet Solskjær scoret for Manchester United mot Bayern München i Champions League i 1999 mange husker han for.

- Å avgjøre Mesterligaen som innbytter, på overtid? Det er slikt det bare går an å drømme om, sa Solskjær til VG Nett etter dramaet på finalestadionet i Barcelona, før han gjentar:

- Det var dette jeg drømte om!

Se scoringen her:

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer