Vis mer

Derfor feirer vi pinse

Regnes som den protestantiske kirkens fødselsdag.

(upublisert) Opprettet
Fridagen på mandag tas godt imot av de fleste, men mange er usikre på hvorfor vi egentlig har fri.

Pinsedagen feires til minne om at Den hellige ånd kom til apostlene, skriver Vårt Land. Protestantiske kristne regner også første pinsedag som dagen da den kristne kirken ble grunnlagt.

Den katolske kirken regner derimot utvelgelsen av apostlene og overgivelsen av nøkkelmakten til Peter som grunnleggelsen.

Man kan tolke Bibelen slik at disiplene ble i stand til å snakke mange språk, og forstå budskapet fra oven, da de fikk den hellige ånd, skriver NRK. Kristne mener at dette gjorde det mulig for dem å forkynne.

– Dette er kirkas fødselsdag, den dagen da forkynnelsen av det kristelige budskap startet, først i Jerusalem, så spredte det seg videre, har Morten Andersen, kappelan i Ranheim kirke, tidligere uttalt til NRK.

Første pinsedag er alltid 49 dager etter påskedagen. Man kan også si at det er den 50. påskedagen. Dette har vært med på å gi navnet til dagen.

Ordet «pinse» kommer fra det greske ordet «pentekoste», som betyr femtiende.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.